Hírek

2005.08.04. 00:00

Torghelle váltani készül

Habár a Crystal Palace-nál játéklehetőséget ígértek Torghelle Sándornak, most mégis könnyen lemondanak róla. Az angol csapat szívesen kölcsönadná a magyar támadót.

Szabó Tamás

Torghelle Sándor tavaly nyáron szerződött a Crystal Palace-hoz, a gárda újoncként rajtolhatott az angol élvonalban. A londoni csapat az egész szezonban a tabella hátsó régiójában tanyázott, de végül nem tudott megkapaszkodni és visszazuhant a második vonalba. A magyar csatár még epizódszerepeket sem kapott a kudarcban, főképp a tartalékcsapatban foglalkoztatták. A Crystal Palace menedzsere, Ian Dowie az idény végén ígéretet tett Torghellének, miszerint számít rá, a klub szeretne viszszakerülni az élvonalba és ezt csak erőteljesebb támadójátékkal érheti el. Nos, a magyar csatár helyzete ennek ellenére sem változott, a nyári előkészületi mérkőzéseken csak csereként jutott szóhoz. Ezért menedzserei új csapatot kerestek, a görög Panathinaikosszal tárgyaltak először.

– A Panathinaikosz már korábban szóba került – mondta a játékos menedzsere, Vörösbaranyi József. – Tavaly, a Crystal Palace előtt jelentkezett, de végül a londoniak lettek a befutók. Torghellének játéklehetőségre van szüksége, s a nyári mérkőzések alapján az angol csapatnál ez nem tűnik biztosnak. A görögök újfent jelentkeztek, s amíg a csatár Londonban készült, mi Athénban tárgyaltunk. A Panathinaikoszon kívül jelentkezett egy másik régi kérő is. Torghelle stábja ma Hollandiában tárgyal. – A Rodával szintén kapcsolatban voltunk korábban. Egyelőre azonban a Panathinaikosz a fő a csapásirány.

A Crystal Palace nem mondana le végleg Torghelléről, csak kölcsönadná a csatárt. Fizetését valószínűleg továbbra is az angolok folyósítanák, de az új kérő átigazolási díjat fizetne. Az egykori kispesti játékost még hároméves szerződés köti a londoniakhoz. Vételára annak ellenére is igen magas, hogy tavaly alig kapott lehetőséget. Ha klubot vált, a Crystal Palace a következő egy évben még akkor sem rendelhetné vissza, ha súlyos sérüléshullám tizedelné az együttest. – Torghelle sorsa napokon belül eldőlhet. Új csapata opicós joggal rendelkezne. Magyarán, ha lejár a kölcsönadási szerződése, és elégedettek voltak a teljesítményével, megvásárolhatják a játékost. Ha a válogatott csatár a Panathinaikoszhoz kerül, a klub történetének harmadik magyar játékosa lenne Esterházy és Fitos után.

Détári Lajost is faggatták a görögök Torghelléről

A görög lapok már írtak Torghelle Sándorról. Éppen ezért kézenfekvő volt, hogy a Panathinaikosz olasz edzője, Alberto Malesani a Görögországban edzősködő, Détári Lajost faggatta a magyar csatárról. – Rengeteg telefonhívásom volt, főképp újságírók kerestek – mondta a Panszerraikosz edzője, Détári Lajos. – A Panathinaikosz jól erősített, már megszerezte a brazil Flávio Conceicaót és a horvát válogatott Igor Biscant. Malesani még egy csatárt szeretne, mondtam neki, hogy jól járna Torghellével. A Panathinaikosz a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében a lengyel Wisla Krakówval találkozik. Ha továbbjut, akkor Torghelle a BL-ben is bizonyíthat. – Beszéltem Sanyival – folytatta Détári. – Mondtam neki a BL-t, s hogy a görög bajnokság egyik legjobb csapatánál szerepelhetne. Biztos több lehetőséget kapna, mint a Crystalban. Emellett garantált a napfény és a tengerpart.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!