Hírek

2005.09.01. 00:00

Több mint 3000 kisbefektető pénze úszott el

M. E.

Vádemelést javasol az ügyészségnek a Duna Profit Ingatlanszövetkezet ügyében a rendőrség. A cég igazgatóságának tagjait folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett többmilliárdos csalással gyanúsította a rendőrség. A jelenleg felszámolás alatt álló miskolci céget 2001-ben 3 millió forint részjegytőkével alapították, azzal a céllal, hogy a tagok által befizetett pénzt ingatlanokba fekteti, a hasznot pedig felosztják közöttük.

A mindenkori piaci kamatnál magasabb, 16–24, olykor 33 százalék hozamot ígértek. A toborzás eredményesnek bizonyult, 2003 végére a szövetkezetnek ötezer tagja volt, a befektetett összeg pedig elérte a 8 milliárd forintot. A nyomozás adatai szerint a befektetett tőkét nem közvetlenül ingatlanvásárlásokra költötték, hanem működésükre fordították, lényegében felélték. A két éve tartó nyomozás során összesen 2933 bűncselekménnyel gyanúsították meg a szövetkezet vezetőit.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!