Hírek

2005.08.24. 07:04

Sorra buknak le a védett madarak olasz csempészei

Öt nap alatt nyolc olasz is lebukott Nagylakon, a határátkelőn védett madarak csempészése közben. Összesen 28 millió forint értékben 558 darab fürjet akartak behozni. Valamennyien Romániában jártak vadászni, és az ott lőtt madarakat, köztük a nálunk védettnek számító fürjeket akarták hazavinni.

Sz. L.

Még pénteken bukott le az első társaság. Három olasz egy gépkocsival érkezett Nagylakra. A hűtőtáskáikból 121 fürj, 17 csörgőréce és 5 tőkésréce került elő. A védett fürjek értéke hatmillió forint. Hétfőn szintén három olasz érkezett egy személygépkocsival a nagylaki határátkelőhöz. A csomagtartójukban, három hűtőtáskában 269 fürjtetemet találtak a vámosok. A madarak értéke 13,5 millió forint. Tegnap reggel két, Romániából érkező olasz gépkocsiból, egy hűtőtáskából 168 fürjtetem került elő 8,5 millió forint értékben.

Az Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség munkatársa mindhárom esetben a helyszínen járt. Szakvéleményt adott arról, hogy mindhárom esetben védett és nemzetközi szerződés hatálya alá tartozó madarak teteméről van szó. A vámosok valamennyi olaszt feljelentették a Makói Rendőrkapitányságon természetkárosítás alapos gyanúja miatt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!