Hírek

2005.08.06. 00:00

Putyin elnök lányai egy egyetemre járnak

Apjuk nem verte nagydobra, de a sajtó megtudta, hogy az orosz elnök lányai a szentpétervári egyetemre jelentkeztek. Jekatyerina japán nyelvet szeretne tanulni, nővére viszont biológusnak készül. A felvételi bizottság elnöke megerősítette, hogy mindkét gyermek felvételizett, de egyelőre csak egyikük neve jelent meg a sikeres vizsgázók listáján.

Csák E.

A Komszomolszkaja Pravda úgy tudja, az elnök lányainak személyi anyaga a szentpétervári egyetem rektorának péncélszekrényében van, annál a Ljudmilla Verbickajánál, aki régóta barátságban áll Vlagyimir Putyinnal. Arra a kérdésre, hogy Jekatyerina miért választotta a japán filológiát, amikor eddig Kína iránt érdeklődött, a felvételi bizottság elnöke annyit mondott: „Japán szakra 3,2-szeres volt a túljelentkezés, míg egy kínai helyre öten jelentkeztek. Lehetséges, hogy Kátya ezért váltott.” A sajtó arról is találgat, miért nem Moszkvában tanul tovább Jekatyerina, hiszen a fővárosban is színvonalas az oktatás. Végül arra jutottak, hogy a szentpétervári egyetemen még erősebb a japán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!