Hírek

2005.08.29. 00:00

Példás összefogás az árvíz pusztítása után

Tizenötre emelkedett a székelyföldi árvíz áldozatainak száma, miután megtalálták annak a négyéves kislánynak is a holttestét, aki siménfalvi nagyszüleinél vakációzott. A gyermek tetemét öt kilométerre sodorta az ár. További két személyt még mindig eltűntként tartanak nyilván.

Lukács János, Kolozsvár

A legtöbb, szám szerint kilenc halálos áldozatot követelő Farkaslakán már eltemették az áldozatokat, a házakat megszabadították az iszaptól, és az utak legnagyobb részét is sikerült járhatóvá tenni. Jelenleg az épületek fertőtlenítése zajlik. Demény Gábor farkaslakai polgármester példaértékű összefogásként értékelte a falubeliek munkáját. „Még a szomszéd falvakból is jöttek segíteni vállalkozók, magánszemélyek, egyszóval ami emberileg lehetséges volt, azt megtették” – nyilatkozta lapunknak az elöljáró. Az elhullott állattetemeket az egészségügyi előírásoknak megfelelően elhantolták. Folyamatosan érkeznek a segélyszállítmányok is, Farkaslakára egész konvoj érkezett. A várakozásokkal ellentétben Calin Popescu Tariceanu román kormányfő mégsem látogatott el tegnap Székelyföldre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!