Hírek

2005.08.30. 00:00

Olvasói levelek

BAMA

Egy lépés a mozgásukban korlátozottakért
Magam és közel 600 ezer sorstársam érdekében jelzem, hogy változásokra van szükség a fogyatékkal élők számára. A Mozgáskorlátozottak Országos Szövetségének már régóta kidolgozott elképzelése van a változások megvalósítására. A kormány vagy nem akar vagy nem mer belevágni. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök úr, ha olvassa ezt a levelet, a 100 lépés változásnál egy lépést érdekünkben is tesz? A közelgő választásoknál is figyelembe kellene venni a lakosság közel tíz százalékának véleményét, mert aki ma egészséges, lehet, hogy holnap betegség vagy baleset miatt soraink között találja magát.

Szerintem 2006 januárjától  a következő változásokra lenne szükség:
1. Lakás-akadálymentesítési támogatás rendezése. A támogatás összege 15 év alatt nem változott. Ezt körülbelül 80-90 százalékban szegény emberek veszik igénybe.  Ennyi pénzből nem tudják a szükséges munkákat elvégeztetni. Rehabilitációjuk így nem valósul meg, nem tudnak visszatérni a munka és az egészséges emberek világába.
2. Közlekedési támogatás. Inaktív állapotú emberek esetében az egy évre adott 7 ezer forint semmire sem jó, sőt megalázó.
3. Gépkocsiszerzési támogatás. Ez a támogatás sem változott 15 éve. A kérelmezők egynegyede visszaadja a támogatási bónt, mert sem megvenni, sem fenntartani nem képes a gépkocsit. Így munkába sem tud járni, mivel a tömegközlekedést nem tudja igénybe venni. Ha mégis akad olyan fanatikusan dolgozni akaró, aki vesz egy öreg autót, az összes pénze rámegy a javításokra. Remélem, hogy a MEOSZ-szal egyeztetve még idén meghozzák a szükséges rendeleteket, hisz az esélyegyenlőségi minisztérium asztalán több éve hevernek az erről szóló javaslatok.
Babos László, Göd

Hová lett a tábla?
A minap a Dózsa György úton autóztam, és megdöbbenéssel láttam, hogy a Regnum Marianum templom helyét jelző táblát lecserélték. Eddig a jelzésen kívül a tábla emlékeztetett arra a sokunknak fájó tényre, hogy a templomot Rákosi Mátyás 1951-ben lebontatta. Nem tudom, kinek fájt, de ha a múlt mocskait nem nevesítjük, és nem nevezzük meg az elkövetőket, úgy érzem, egy kissé cinkosokká válunk. Tudomásul veszem, hogy baloldali az ország vezetése, de még tőlük sem nyelem le, hogy visszakacsingassanak Rákosi Mátyásra. Megköszönném, ha kiderítenék a táblacsere szellemi atyját és rákérdeznének indíttatására.
Péchy Imre

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!