Hírek

2005.08.19. 00:00

Ökröt sütnek a gazdák a pestieknek

Izing Antal


Öt–tízezer gazdát és gazdaaszszonyt várnak Budapestre, a ma kezdődő gazdanagygyűlésre – közölte lapunkkal Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek (MAGOSZ) elnöke. Jakab István szombati beszédében a kormány és a gazdák között megkötött megállapodást értékeli. Követeléseket tartalmazó petíció benyújtását a gazdák nem tervezik – mondta.
„Még nem hívtak meg a gazdák, de augusztus 19-én Pozsonyban tárgyalok a visegrádi országok mezőgazdasági minisztereivel” – mondta lapunknak Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter.
„Senki nem kapott írásos meghívót, és ahogy mindenkit, szívesen látjuk a miniszter urat is” – reagált erre Jakab István. A szombat délelőtti istentisztelet után este ökörsütésen látják vendégül Budapest polgárait. Ezzel a főváros szolidaritását kívánják megköszönni, továbbá a gazdaasszonyok otthoni helytállását a márciusi tüntetés idején – közölte Jakab.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!