Hírek

2005.08.27. 00:00

Nyilvános főpróba az új E-klubban

Augusztus elején rövidebb időre bezárta kapuit az E-klub. A pihenő oka nem a nyári szünet volt, hanem a klub teljes felújítása. Szeptember 2-án este 10 órakor nyitja meg egy hónapos pihenő után kapuit Magyarország egyik legpatinásabb diszkója, a Népligetben található E-klub.

Simon Krisztián

[caption id="" align="alignleft" width="193"] A Budapest Parádé után az E-klub kamionnál mutatkozik be az új hely
[/caption]A szórakozóhely 1968-ban jött létre a Műszaki Egyetem E épületében, Közép-kelet-Európa első egyetemi klubjaként, de a kilencvenes évek elején egy rektori rendelkezés értelmében költözni kényszerült. Így került mostani helyére, az egykori Jurta Színház épületébe. Innentől kezdve a már bejáratott néven, mint az ország „ügyeletes rock-klubja” működött, és nemzetközi koncertek színhelye is volt.

1998-ban építették át először, ami szemléletbeli változással is járt. A klub belső elrendezése immár tökéletesen megfelelt a minél színvonalasabb szórakoztatási céloknak: két színpad mellett két táncteremmel tették színesebbé a palettát. A rockzenét azonban kiszorították a hét végi programkínálatból, mivel az – a populáris tánczenékkel ellentétben – nem lett volna képes megtölteni az ezer ember befogadására képes E-klubot.

Az idei felújítási munkákat Csikós Mihály, Magyarország legfelkapottabb szórakozóhely-tervezőjének irányítása mellett végezték. Az épület új burkolatot kapott, belül sok új fénnyel, plazmatechnikával és új műbőr ülőgarnitúrával látták el. – Szinte semmi sem maradt a régiből, nemhiába hirdeti a plakátunk: ha eljössz, meglepődsz! A programok viszont nem változak csak azért, hogy azzal újabb látogatókat szerezzünk. Bejáratott törzsközönségünknek szeretnénk kedveskedni – mondta el Juhász Zsolt, a szórakozóhely üzletvezetője.

Szombatonként 17-től 22 óráig továbbra is marad a tinidiszkó, akik pedig betöltötték már tizennyolcadik életévüket, pénteken és szombaton este 10-től reggel 5 óráig rophatják a táncot. Koncertek megrendezését vasárnaptól csütörtökig vállalják a klub vezetői. A megújult diszkó ma este debütál, amikor a Budapest Parádé után az E-klub kamionnál tomboló tömeg egy „nyilvános főpróba” keretében először vethet egy pillantást belülről az átalakított szórakozóhelyre. A hivatalos nyitóbuli szeptember 2-án, pénteken 22 órakor kezdődik, olyan jól ismert fellépőkkel, mint Erős vs. Spigyboy és Spy the Ghost.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!