Hírek

2005.08.24. 00:00

Nemzeti konfrontáció vagy megoldások kampánya

Izing Antal

Elképesztő baromságnak nevezte Gráf József miniszter a Reggel internetes oldalán most is olvasható interjújában azt, ami a hazai politikában zajlik. „Az eszem megáll” – mondta Gráf, aki szerint négyévenként jut eszükbe a pártoknak, hogy vidéken is élnek emberek, akkor is azért, mert szükségük van a szavazatukra.

Még szerencse, hogy az összefogás jegyében mindkét politikai oldal részéről beindult a nemzeti konfrontáció. Lényege, hogy a politikus mindenkit megkérdez. A válasz nem érdekli. Viszont adminisztrálhatja, hogy ő a kérdést feltette, mert ő demokrata. Mert ő nyitott. Mert a haza mindenek előtt. Afölött egyedül a pártelnök áll. A válasz nem fontos, mert mindegy, ki mit mond, ha nem velük van, akkor nem lehet igaza.

Zúgott-e légkondi Kulcsár kihallgatásán? Mi a véleménye erről Lendvai Ildikónak? Aki neki fel sem tett kérdésre válaszolva arról meditál, hogy nem lenne-e jó a Legfőbb Ügyészséget kormányzati felügyelet alá vonni. Ezek az elit fő problémái. Az állítólagos kémnő miniszteriális románca pedig már a kapuk előtt. Idén sem volt uborkaszezon. Most éppen azért nem, mert ez a nyár már a ciklus utolsó nyara. Bajunk is van elég. Kaposvárott tegnapra virradóra háromszáz embert lakoltattak ki az árvíz miatt. Tamásinál kilépett medréből a Koppány folyó. Kakasd, Kistormás – veszélyben. Békésben 9 ezer hektár termőföld áll belvízben. Kisújszálláson 247 milliméter eső esett két hét alatt. Azt várná az ember Bicske-alsón a restiben, a vonatra várva azoktól, akik tizenöt éve abból élnek, hogy demokraták: mutassanak valami újat. Hogy önmaguk fényezése, hőstetteik felidézése helyett szakmailag közelítsék meg az ügyeket. Ez lenne a megoldások kampánya. Úgy hiányzik, mint rossz viccből a jó poén.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!