Hírek

2005.08.10. 00:00

Mobillal is parkolhatunk Budapesten

Hét budapesti kerületben ezentúl mobiltelefonnal is ki lehet fizetni a parkolási díjat. A rendszer a Centrum Kft. által üzemeltetett zónában, az I., II., VI., VII., VIII., XIX. és XII kerületben működik. A T-Mobile ügyfelei még a parkolási egyenlegüket is feltölthetik a telefonnal.

Vajta Zoltán

A mobilos parkolás előnye a gyorsaság és a kényelem. Nem kell aprópénzt és parkolóórát keresgélni. A parkolási időt pedig egy SMS elküldésével meghosszabbíthatjuk. Az SMS küldése a megadott számra egyenértékű azzal, mintha lemennénk az automatába pénzt dobálni. Nemcsak parkolásunk kezdetét, de befejezését is SMS-ben lehet jelezni. Így többé nem fordulhat elő, hogy az autós több pénzt dob az automatába, mint amennyi időt végül felhasznál a parkoláshoz.

A telefonos parkolás kicsit hasonlít a kártyás módszerhez. Itt is egy előre elkülönített pénzkeret áll az ügyfél rendelkezésére. Az elküldött szöveges üzenetek alapján ebből vonják majd le a parkolási tarifát. Ezt az egyenleget tölthetik fel a T-Mobile-osok a rövid szöveges üzenettel. Elég elküldeni a 3000-es számot a 30/4444-222-es telefonszámra, s egy következő üzenettel jóváhagyni a vásárlást. Így 3000 forinttal növekszik az egyenleg összege. A feltöltés díja 300 forintba kerül.

A T-Mobile előfizetéses ügyfeleinek ennél is egyszerűbb dolguk van. Ők utólag, a havi telefonszámlájukkal együtt is kifizethetik a parkolókártyát. A dominósoknak előzetesen az m-com egyenleget kell feltölteniük. Ezt többféle bankautomatánál és telefonos ügyfélszolgálaton, valamint a T-Mobile saját üzleteiben is megtehetik. A T-Mobile- hitelkártya-tulajdonosok mobiltelefonjuk segítéségével is elvégezhetik a műveletet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!