Hírek

2005.08.04. 07:57

Mélygarázst építenének a Mechwart liget alá

Mélygarázs épülhet a II. kerületi Mechwart liget alá. A négyszáz férőhelyes építményre ötletpályázatot ír ki az önkormányzat, miután magántőkéből kívánják a beruházást megvalósítani.

Kiss Gergely

A kerületiek szerint valóban szükség van parkolóra, ugyanakkor többen attól tartanak, hogy emiatt sérül a terület zöldfelülete. Emlékeztetnek: a kerület jelenlegi vezetői azt ígérték, hogy nem engedik meg a meglévő zöld területek csonkítását. – Felesleges az aggódás – mondta lapunknak Molnár Zsolt, a polgármesteri kabinet vezetője. – Még korántsem biztos, hogy megépül a mélygarázs. Az ötletpályázatot azért írjuk ki, hogy felmérjük, lát-e valaki fantáziát a beruházásban. Ez még semmilyen jogi kötelezettséget nem ró a kerületre. Molnár Zsolt szerint, ha mégis a föld alatti parkoló mellett döntenek, akkor sem csökken majd a zöldfelület. A mélygarázs miatt egyetlen fát sem kell kivágni, ám előfordulhat, hogy egyet-kettőt át kell ültetni. A kerület vezetése ígéri: bárhogy is döntenek, előtte mindenképpen kikérik a lakók véleményét. A környéken egyébként nagy gondot jelent a kellő számú parkoló hiánya, mivel a Mechwart liget sarkában található a kerület ügyfélszolgálati irodája.  

Kiss Gergely -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!