Hírek

2005.08.17. 00:00

Meghalt a menye, a biztosító nem akar fizetni

ELÁRVULTAN Olvasónk menye tavaly novemberben autóbalesetben meghalt. Három kiskorú gyermek veszítette el édesanyját. A tragédiában hibás kamion biztosítója nem fizet.

BAMA

Szomorú élethelyzet – reagáltak a Magyar György és Társai Ügyvédi Irodában. És ha a balesetben a kamion vezetője volt a hibás, a vétlen áldozatok hozzátartozóinak valóban jár a kártérítés. A sofőr cégének biztosítója köteles részükre kártérítést fizetni. A tragédiában meghalt aszszony örökösei nevében azok törvényes képviselője, vagyis az édesapa intézkedhet. Akár ügyvéd által is. Az úr bátran forduljon a kamion biztosítójához, és kérjen soron kívüli előlegfizetést – tanácsolja a jogász. A méltányosság ez esetben teljesen indokolt, hiszen édesanyjuk elvesztésével a gyermekek félárvaságra jutottak. Mivel az egyik kenyérkereső meghalt, a család megélhetése, a kiskorúak iskoláztatása komoly veszélybe kerülhetett. Az előlegen kívüli, további követelést a biztosítóval szemben az apa később is érvényesítheti. Ha a biztosító netán külföldi, az ügyintézés lassúbb lehet – tette hozzá a jogász. Amennyiben a társaság nem hajlandó fizetni, az érdekeltek bírósághoz fordulhatnak. A balesetnek olvasónk menyén kívül még két halottja volt. Az ő hozzátartozóiknak szintén járhat kártérítés.

REGGEL, 1122 Budapest,

Városmajor u. 12–14.

Tel.: (36-1) 488-5541 (rögzítő is)

e-mail: [email protected] -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!