Hírek

2005.08.16. 06:46

Matthäus: kevés az ötlet

Lothar Matthäus nagyjából elégedett volt, míg Vanderlei Luxemburgo szerint csapata kihozta magából a maximumot. A Puskás Ferenc tiszteletére rendezett gálamecscsen a Real Madrid 3-1-re győzött.

Szabó Tamás

[caption id="" align="alignleft" width="112"] Takács Ákosnak jó ideig nem lesz olyan „támogatója”, mint David Beckham
[/caption]A Real Madrid Zidane, Ronaldo és Owen góljával 3-1-re verte a Puskás Ferenc-válogatottat. A magyar csapatból Kenesei Krisztián büntetőből volt eredményes. A spanyol csapat az első gólt 11-esből szerezte, néhány percen belül Markus Merk játékvezető kétszer is a büntetőpontra mutatott. Zidane az elsőt még mellé lőtte, a másodikat viszont a hálóba vágta. A mérkőzést követő sajtótájékoztatón a Real Madrid edzője, Vanderlei Luxemburgo elmondta, csapatában nincs kijelölve senki a tizenegyesek elvégzésére.
– Aki úgy érzi, hogy elvállalja, az rúgja – mondta Luxemburgo. – Zidane odament, elvállalta, kihagyta. Ez azonban semmit nem jelentett, hiszen még csak a hatodik percben jártunk, így amikor másodszor is tizenegyeshez jutottunk, ismét odament, és akkor már nem hibázott.
A Real edzője elmondta, tíz nap után ez volt az első meccse együttesének. Amit lehetett, kihozta magából a Real Madrid.
– Mindenesetre a 3-1-es eredmény önmagáért beszél. Egy ilyen emlékmeccsen mindenki a maximumot adja ki magából. Mi is így tettünk, tisztelegve a klub történetének egyik legnagyobb játékosa, Puskás Ferenc előtt. A második játékrész végére a magyarok megnehezítették a dolgunkat, ezért nem jött össze a futballparádé.
Lothar Matthäus szerint a második félidő alapján többre is étvágyunk gerjedt.
[caption id="" align="alignright" width="202"] Zidane finom cselét Balog Zoltán elszenvedi, Michel Salgado figyeli
[/caption]– Szünet után beindultunk, így összességében elégedett vagyok, és már várom a szerdai argentinok elleni meccset – mondta Lothar Matthäus. – Az első félidőben láttam a játékosokon a félelmet. Ez valahol normális, hiszen ezek a játékosok hetente egy-két ezer ember előtt játszanak, most pedig közel ötvenezer néző előtt olyan sztárok ellen léptek pályára, akiket eddig csak az újságokból ismertek.
Matthäus sajnálta, hogy nem sikerült kihasználni a kínálkozó lehetőségeket.
– Magunkat vertük meg, hiszen már az elejétől kezdve gólra törőbben kellett volna játszanunk. A hátralévő három napban elsősorban erről kell beszélgetnem a játékosokkal. Hiányzott a csapatból a ravaszság, túl kiszámítható volt minden.
A kapitány Fülöp Mártonnal, és a hátvédsorban szereplő Vincze Ottóval volt elégedett.
– Nekünk nincs olyan gondunk, mint a németeknek, remek kapusaink vannak. Vincze kapcsán azt mondhatom, hogy én vagyok a kapitány, így jogom van tesztelni. Aki nem mer változtatni, nem jut előre. A kritikus hangok úgyis folyton azzal találnak meg, hogy sok játékost próbálok ki. Most nem új játékost, hanem egy régit próbáltam ki, egy új poszton.
Matthäus az argentinok elleni meccsről elmondta, a Real Madrid elleni találkozón senki nem győzte meg végérvényesen.
– Továbbra is a védekező középpályás posztja okozza a legnagyobb gondot. Ennek ellenére nehéz lesz most keretet szűkítenem, hiszen a szerdai meccsen már számíthatok a légiósokra is. A válogatott kapuja továbbra is mindenki előtt nyitva áll.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!