Hírek

2005.08.12. 06:22

Mától együtt készül Matthäus csapata

Lázár L.

A világbajnoki selejtezőre készülő magyar labdarúgó-válogatott tétmérkőzésen szeptember elején lép ismét pályára. Ezeken az összcsapásokon akár el is dőlhet a nemzeti tizenegy sorsa. Ha szeptember 3-án vagy 6-án bukik Málta, illetve Svédország legjobbjai ellen, akkor elszállnak a továbbjutás reményei. Ahhoz, hogy versenyben maradjon válogatottunk, sikeresen kell vennie ezt a két akadályt. A fontos mérkőzések főpróbájának tekinthető a vasárnapi Real Madrid,
illetve és elsősorban a szerdai, Argentína elleni összecsapás a Puskás Ferenc Stadionban.
Igaz, a Real Madrid budapesti fellépése inkább amolyan gálamérkőzés. A spanyolok Ausztriában edzőtáboroznak, és elvállalták, hogy hozzájárulnak egykori játékosuk, Puskás Ferenc gyógykezeléséhez.
Az MLSZ a bevétel jelentős részét egy külön számlára helyezi el, ebből utalnak majd a volt világsztár gyógyítására. A vasárnapi mérkőzésen lehetőséget kapnak a magyar válogatottban olyan játékosok is, akik nem szerepelnek Lothar Matthäus szűkebb keretében. Alkalma lesz Illés Bélának arra, hogy nagyközönség előtt búcsúzzon a válogatottól. Pályára léphetnek olyan játékosok, akik a közelmúltban klubjukban átlagon felüli teljesítményt nyújtottak – Buzsáky Ákos, Halmosi Péter, Priskin Tamás –, és elképzelhető, hogy a későbbiekben számíthat majd rájuk a szövetségi kapitány.
A szerdai, Argentína elleni találkozó viszont valóban főpróbának tekinthető. A Málta és Svédország elleni világbajnoki selejtezők előtt a magyar csapatnak már nem lesz alkalma edzőtáborozásra, így várhatóan szerdán már a Málta elleni csapatot küldi pályára Lothar Matthäus szövetségi kapitány. A kibővített keret itthoni tagjai ma találkoznak – a külföldön légióskodók vasárnap este csatlakoznak –, és a Pénzügyőr-pályán tartják majd edzéseiket, zárt kapuk mögött. Szombaton viszont nyilvános lesz a Real Madrid edzése a Puskás Ferenc Stadionban. Kedden ugyanott az argentin kapitány, a háromszoros junior-világbajnok José Pekerman által vezényelt foglalkozás is nyitott lesz a szurkolók számára. Ezt követően a magyar válogatott edzését is megtekinthetik a szurkolók.
A Róth Antal szövetségi edző által irányított U21-es válogatott kedvezőbb helyzetben van Eb-selejtező csoportjában, mint a felnőttválogatott a világbajnoki selejtezőben. A magyar fiatalok nyertek Máltán, és a svédek ellen idegenben balszerencsés körülmények között vesztettek. Most esélyesek arra, hogy hazai környezetben megszerezzék a hat pontot az említett két utánpótlás-válogatott ellen.
Az utánpótlás-válogatott is tart főpróbát, kedd este Portugáliában lép pályára. A portugál utánpótlás-válogatott már kiharcolta csoportjában a továbbjutást jelentő helyezést, így erős ellenféllel szemben mérheti fel a magyar keret tagjainak pillanatnyi formáját Róth Antal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!