Hírek

2005.08.18. 00:00

Malév-gép segített a ciprusi magyarokon

Cs. E.

A nicosiai nagykövetség megerősítette az Index hírét, miszerint Cipruson rekedt egy magyar turistacsoport. A nyaralók a vasárnapi szerencsétlenség miatt nehéz helyzetbe került Helios Airways egyik chartergépével jöttek volna szerdán haza. Varga Haszonits Zoltán ügyvivő elmondta: a követség felvette a kapcsolatot a magyar turisták útját szervező irodákkal. Szóba került, hogy egy idegenvezető bejusson a tranzitváró területére, s a repülőtér is intézkedett az utasok ellátása ügyében.
A helyzetet bonyolítja, hogy a magyaroknak charterjegyük van, amely nem átruházható. Ha valaki úgy döntene, hogy az első Budapestre induló géppel felszáll, teljes árú menetjegyet kell vásárolnia. Krebs Adrienn, a nemzeti légitársaság szóvivője elmondta: a Blue Travel utazási iroda megkereste a Malévot. A légitársaság este különgépet indított a Helios hoppon maradt utasaiért; ugyanez a járat újabb magyar turistákat vitt Ciprusba.
A tragikus repülőkatasztrófa miatt az EU közlekedési biztosa bejelentette: javasolja a légiközlekedés biztonságáért felelős ügynökség hatás-
körének növelését.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!