Hírek

2005.08.12. 06:26

Lisztes ma a Chievóé lehet

Mozgalmas nyara van Lisztes Krisztiánnak. Az egykori ferencvárosi, majd a Bundesligában Stuttgartban és Brémában futballozó középpályás hosszas csapatkeresés után Olaszországban lelhet otthonra.

Malonyai Péter

Az elmúlt hét elején Lisztes Krisztián határozottan kijelentette, egyelőre szó sincs arról, hogy Veronába utazna a Chievóhoz. Minden energiáját lekötötte a Brémából való elköltözés. Ehhez képest a legfrissebb hír, hogy Lisztes ma megállapodhat a Chievóval. A helyzetet megkönnyíti, hogy Lisztesért nem kell fizetni, a szerződése lejárt a Werdernél, és az is valószínűsítheti az ügyletet, hogy ezer és egyszer elmondta mostanában: legszívesebben Spanyolországban vagy Olaszországban játszana. Tegnap, lapzártánk után, pályára lépett a Desenzano elleni edzőmérkőzésen.

Zsiray László, a futballista menedzsere óvatosan fogalmaz, csak annyit árul el, hogy pénteken minden eldől. Azt viszont határozottan állítja, pártfogoltja játékán nem látszik, hogy több mint egy évet kihagyott. A megállapításnak azért van jelentősége, mert a Chievónál elsősorban arra kíváncsiak, hogy a keresztszalag-szakadása után mennyire terhelhető a magyar futballista. Egyébként – mint mondják – jól ismerik, elvégre sokszoros válogatott játékosról van szó.

Lisztesnek mozgalmas nyara van, rengeteg klubbal tárgyalt, azaz, ahogy ő mondja: egyeztetget. A Bundesliga csapatai közül megkereste őt az 1860 München, az 1. FC Köln, és az Eintracht Franfurt. Ausztriába az Austria Wien hívta, az angol Wigant pedig személyesen is fölkereste, együtt edzett a csapattal, ám aztán megszakadtak a tárgyalások a Premier League újoncával, Lisztes ugyanis nem akart egy, a kiesés ellen küzdő csapatban játszani. Miközben spanyol és olasz ajánlatokra várt, szóba elegyedett jó néhány magyar klubbal is. Hívta a Sopron, a Vasas és Újpest is. Lisztes nem győzte hangsúlyozni, hogy csupán beszélgetett Mészöly Géza edzővel és Kovács Péter tulajdonossal, a csevegés nem tekinthető tárgyalásnak, ám azért hozzátette, ha minden kötél szakad, hazajön, elvégre – így mondta – gondolnia kell a jövőjére is.

– Ha külföldön nem sikerül klubot találnom, akkor valóban szó lehet az Újpestről – jelentette ki, hogy aztán nem sokkal később volt klubjával, a Ferencvárossal tárgyaljon. A magyar klubok közül talán a legtovább a Fradi jutott Lisztesnél, legalábbis a vezetők nyilatkozata alapján. A játékos hétfőn járt az Üllői úton (előtte még visszautasította a Sopront), a klubelnökkel, Furulyás Jánossal és a sportigazgatóval, Tepszics Ignáccal beszélgetett. Ez volt hétfőn. Másnap Lisztes elutazott Veronába, ahol – Zsiray menedzser szerint – ma minden kiderül. Azt azért elmondta Zsiray úr, hogy reményeik szerint már csak azért jön haza a játékos, hogy összecsomagoljon.

Ahol aztán megmutathatja, mit tud. Már csak azért is, mert ha létrejön a szerződés, egyenesbe kerülhet, mert minden úgy alakult, ahogy várta. Nemrégiben azt nyilatkozta, hogy a szerződési ajánlatoknál nem kell az első szóra ugrani – ilyesmiről nála végképp nincs szó a nyár történéseit ismerve. A másik ok: Lisztes úgy tartja, még nem jutott el pályafutása csúcsára. Most itt az alkalom, hogy bizonyítson, hiszen vágyai Olaszországba hívják.

Lisztes Krisztián a félszázadik válogatottságra vár

Született: 1976. július 2.

Posztja: középpályás

Magassága/testsúlya:

178 cm/73 kg

Válogatott mérkőzései/góljai száma: 49/9

Klubjai: Ferencváros (1996 decemberéig), VfB Stuttgart (1997. január – 2001), Werder Bremen (2001–2005)

Legnagyobb sikerei: KEK-döntős (1998), 2x magyar bajnok (1995, 1996), német bajnok (2004), 2x Magyar Kupa-győztes (1994, 1995), 2x Német

Kupa-győztes (1997, 2004)

Posztja: középpályás

Magassága/testsúlya:

178 cm/73 kg

Válogatott mérkőzései/góljai száma: 49/9

Klubjai: Ferencváros (1996 decemberéig), VfB Stuttgart (1997. január – 2001), Werder Bremen (2001–2005)

Legnagyobb sikerei: KEK-döntős (1998), 2x magyar bajnok (1995, 1996), német bajnok (2004), 2x Magyar Kupa-győztes (1994, 1995), 2x Német

Kupa-győztes (1997, 2004) -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!