Hírek

2005.08.13. 07:37

Lisztes Krisztián egyelőre nem a Chievo játékosa

Hegyi Á.

Lisztes Krisztián számtalan variáció és pletyka után csütörtökön Veronába utazott, hogy próbajátékon vegyen részt az olasz első osztályban szereplő Chievo csapatánál. Az egy éven át sérüléssel bajlódó középpályásnak nyáron lejárt a szerződése a német Werder Bremennél, és a két félnek közös megegyezéssel elváltak útjaik. Lisztes ezt követően számtalan klubbal folytatott egyeztetéseket (többek között az Újpesttel és nevelő egyesületével, a Ferencvárossal is), de többször kijelentette, szíve szerint leginkább az olasz vagy a spanyol élvonalban játszana.

Előbbire most adott a lehetőség, Lisztes a Chievo legutóbbi edzőmérkőzésén már pályára is lépett a második félidőben. A veronai kék-sárgák Amauri 35. percben szerzett góljával 1-0-ra legyőzték a Pro Sesto gárdáját.

A klub pénteken bemutatta három új szerzeményét, akik között azonban nem szerepelt a magyar középpályás. Igaz, a helyére sem igazolt senkit. Az újak közül Lorenzo Squizzire a kapuban várnak feladatok, a hálóőr a Perugiát hagyta ott a veronaiak kedvéért. A két új védő közül Andrea Mantovani a Torinótól érkezett, míg a 21 éves Giovanni Marchesének ez az első profi szerződése. Mint azt Giuseppe Pillon vezetőedző elmondta, két-három napig további megfigyelés alatt tartják Lisztest, az viszont biztos, hogy keretben 22–23-nál több játékos nem kap helyet. Ez pont elég az egészséges rivalizáláshoz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!