Hírek

2005.09.01. 00:00

Kétkerekű-felvonulás a Nyugati téren

A motorkerékpáros élmezőny gépei vonultak fel tegnap a Nyugati téri óra alatt. A járgányokat a hét végi Alpok–Adria-verseny előtt mutatták be.

Kiss Gergely

[caption id="" align="alignleft" width="300"] A Nyugati téren sok érdeklődőt vonzottak a motorok. Akik száguldás közben is kíváncsiak a kétkerekű szerkezetekre, azok a hét végén a Hungaroringen megnézhetik.
[/caption]Kétkerekű csodákkal telt meg tegnap a fővárosi Nyugati tér. Az óra alatt a magyarországi gyorsasági motorkerékpáros élmezőny gépeit tekinthették meg testközelből a rajongók és az arra járók. A helyszínen az élvonalbeli versenyzők is bemutatkoztak. A találkozót a motorinfo.hu csapata szervezte, akik így kívánták népszerűsíteni a hét végi hungaroringi gyorsasági versenyt. Kell majd a biztatás a magyar csapatnak, az Alpok–Adria-bajnokság mezőnye erősnek ígérkezik.

Olaszországból tizenkét csapat nevezett, de jönnek németek, horvátok, osztrákok és franciák is. Öszszesen tizennégy ország képviselteti magát az eseményen. A Hungaroringen 125, 600 és 1000 köbcentiméteres motorok versenyeznek egymással. Ráadásként egy kétszáz mérföldes futamon is próbára tehetik magukat a csapatok. A szombati versenyek 17 óra 35 perctől kezdődnek, de az edzéseket már reggel nyolc órától meg lehet tekinteni. A kétszáz mérföldes futam vasárnap 16.30-kor kezdődik.

A Nyugati téren közlekedők már megszokhatták a motorok látványát. A kétkerekűek rajongói szinte mindennap öszszegyűlnek a téren lévő áruház lábánál. Igaz, nem mindenki örül a helyfoglalóknak, időnként sem a buszokat, sem a taxikat nem lehet megközelíteni tőlük.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!