Hírek

2005.08.30. 00:00

Juhász Roland az Anderlechthez szerződött

Bánki József

[caption id="" align="alignleft" width="132"] Juhász az Anderlecht mezével
[/caption]Tegnap délután még Brüsszelben volt Juhász Roland, az MTK válogatott védője, aki végül a belga rekordbajnok RSC Anderlecht együtteséhez szerződött. A 22 esztendős, 14-szeres válogatott, a pályáját csatárként kezdő futballista a megállapodás aláírása után így beszélt: – Nagy álmom volt, hogy Angliába kerüljek, ezért örültem a Wigan Athletic hívásának, miként jó lett volna a holland Rodában, a remek tréner, Huub Stevens keze alatt is futballozni. Aztán az Argentína elleni válogatott mérkőzésen képbe került az Anderlecht és a görög Panathinaikosz, végül a belga csapattal sikerült megállapodnom. Izgatottan várom a bemutatkozást a csapatban, és persze a Bajnokok Ligája meccseit, ahol az angol Chelsea, a címvédő Liverpool és a spanyol Betis lesz az ellenfelünk. Egyelőre annyi biztos, hogy az ötös számú mez lesz az enyém.

Fülöp Ferenc az MTK klubigazgatója nem csodálkozik azon, hogy Juhász igencsak kapós volt a nyáron: – Szerződtetésére ugyanolyan büszkék vagyunk, mint annak idején Buzsáky Ákos portói, Torghelle Sándor és a fiam, Fülöp Márton angliai szerződtetésére. Ez azonban még csak a kezdet, az agárdi Sándor Károly Akadémián nevelkedő fiatalokra már most komoly a kereslet. Ragaszkodunk az értékeinkhez, de biztos vagyok abban, hogy 20 éves kor körül az akadémia legtöbb játékosa komoly külföldi karrierben bízhat.

Juhász Roland tegnap este már vissza is érkezett Brüsszelből, és csatlakozott a világbajnoki selejtezőkre készülő magyar válogatotthoz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!