Hírek

2005.08.02. 05:55

Ismét nyílt a pontverseny

Kimi Räikkönen már szombaton tudta, hogy jó eredményt érhet el a 20. Magyar Nagydíjon. A finn pilóta valóban remekelt, elsőként intették le a kockás zászlóval.

Szabó Tamás

[caption id="" align="alignleft" width="318"] Michael Schumacher az élről állt ki, s bár később már nem tudta visszaszerezni a vezető pozícióját, a német pilóta mégis elégedetten nyilatkozott
[/caption]A felvezető körök előtti percekben az autóban ülő versenyzők, valamint a csapatvezetők és szerelők mellett további hírességek is sétálgattak a rajtrácson. Többek között a kétszeres Forma–1-es világbajnok Mika Häkkinen, a Real Madrid focistája, a brazil Roberto Carlos és a világhírű operaénekes, Placido Domingo.
A célegyenes melletti lelátók meglehetősen foghíjasak voltak, a reméltnél jóval kevesebben látogattak ki az 56. Forma–1-es világbajnokság tizenharmadik futamára. A levegő 34, míg a pálya 49 fokos volt. Kimi Räikkönen a második helyről rajtolt, s később a McLaren tankolási stratégiája repítette az élre. Megelőzte a Ferrari menőjét, Michael Schumachert és végig az első helyen maradt. A finn idei negyedik, pályafutása hatodik sikerét aratta. „Már a szombati edzés után tudtam, hogy jó eredményt érhetek el – mondta Räikkönen. – Úgy lettem negyedik, hogy elsőként kezdtem. Nagyszerű futam volt, ezzel együtt kicsit csalódottak vagyunk Juan Pablo búcsúja miatt, hiszen kettős győzelmet arathattunk volna.” Montoya az első helyen autózott, amikor a 41. körben lelassult az autója és a boxba hajtott, majd feladta a futamot. „A féltengely törött el – magyarázta Montoya a McLaren másik pilótája. – Ez csak az egyik dolog, ami megtörténik, ha annyira keményen hajtjuk az autót, ahogy mi tesszük. A háttérben, a csapat központjában mindenki keményen dolgozik, ezért jelent nagy csalódást, ha nem tudunk célba érni. Mindent megtettem, amit kellett ezen a versenyen. Tisztában voltam vele, hogy Kiminek háromszor kell kiállnia, így nem kellett az útjába állnom. Úgy érzem, ez egy olyan verseny volt, amit meg tudtam volna nyerni, és egy kettős győzelem mindannyiunk számára nagy elégtétel lett volna.” A győztes, Räikkönen véleménye szerint továbbra is nyílt a harc a világbajnoki címért. „Kiváló taktikát dolgoztunk ki, s ezt sikerült is megvalósítanunk. Hockenheimben elveszítettem tíz pontot, de ez most visszajött, miután Fernando Alonso nem került a legjobb nyolc közé. Ilyen a Forma–1. Mindenesetre továbbra is éles a csata a világbajnoki címért. Nem adom fel, küzdök a végsőkig – zárta az értékelését a Magyar Nagydíj győztese. Michael Schumacher az élről rajtolt, végül a második helyen ért célba.
A német elégedetten nyilatkozott. „Boldog vagyok, még úgy is, hogy a futam elején én vezettem – mondta Schumacher. – Kimi gyorsabb volt nálam, ezt el kell ismernem. Jobban valósította meg a taktikáját is, de egyáltalán nem vagyok csalódott. A végén Ralf is gyorsabb volt nálam, de szerencsére nem volt esélye az előzésre. Ez az eredmény komoly hajtóerőt jelent a folytatáshoz. Végre láthatjuk, hogy sikeres az a kemény munka, amit az elmúlt hónapokban végeztünk.” Schumacher testvére, Ralf a harmadik helyen zárt a Toyotával. A két fivér hatalmasat csatázott, de a rutinosabb megtartotta második helyét. „Remekül dolgozott a csapat – mondta Ralf Schumacher. – Kiváló autóval versenyezhettem, vagyis minden jól alakult. A hajrában megközelítettem ugyan Michaelt, de nem tudtam olyan helyzetbe kerülni, hogy próbálkozzak a második hely megszerzésével.”

a kockás zászlóval. Szabó Tamás Michael Schumacher az élről állt ki, s bár később már nem tudta visszaszerezni a vezető pozícióját, a német pilóta mégis elégedetten nyilatkozott -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!