Hírek

2005.08.24. 07:03

Ismét elfogták Veszprémi Jimit és társát

A gyanúsítottak számára váratlan fejleményt hozott az augusztus vége egy túszejtéses bűnügyben. Az állítólagos felbujtók házi őrizetben maradtak, ám az emberrablással gyanúsítottak letartóztatását elrendelte a másodfokon eljáró bíróság.

Szemán L.

Az ügy szereplői részben nem ismeretlenek a budapesti éjszakában. A budaörsi Gy. Lászlót (39) csak Veszprémi Jimiként ismerik. Őt és társát, a budapesti Sz. Árpádot (36) augusztus 9-én, 7 óra 40 perckor, illetve 9 órakor a kommandósok fogták el. Aznap 10 óra 20 perckor Pécsett is lecsaptak a kommandósok, és elfogták a két állítólagos felbujtót, V. Gábort (53) és D. Györgyöt (59). A BRFK szervezett bűnözés elleni osztályán egy vállalkozó feljelentése alapján emberrablással gyanúsították meg a négy férfit.

A feljelentő szerint Jimi és társa még 2004. szeptember 20-án, 23 óra 15 perc körül betörte a II. kerületi Uzsoki utca egyik lakásának fürdőszobaablakát, és bemásztak. Fegyverrel túszul ejtették a vállalkozót, feleségét és gyermekét. A támadók az asszony és a gyerek elengedéséért cserébe nyolcmillió forintot követeltek, a vállalkozó állítólag ennyivel tartozott az egyik pécsi felbujtónak. A vállalkozót egyébként elengedték, hogy össze tudja szedni a pénzt. Ő akkor nem értesítette a rendőrséget, hanem összeszedte a milliókat, és kiváltotta családját. Minderről az idén tett feljelentésében számolt be. Mindenesetre a Budai Központi Kerületi Bíróság mind a négyüket szabadlábra helyezte. Az ügyészség fellebbezett, mondván: fegyveres emberrablásról volt szó, ráadásul az elkövetők próbaidőben, egy másik ügy hatálya alatt követték el, amit elkövettek.

A Fővárosi Bíróság így Jimit és társát letartóztatta, a felbujtókat azonban házi őrizetben tartotta. Az egyik vélt felbujtó, D. György játékgépeket forgalmaz, és egy olyan játékgépszoftvert, amelyet Las Vegasban is elfogadnak. Védője, Holló Gábor szerint D. minden bizonnyal útban van a konkurenciának, és így próbálják meg kivonatni a forgalomból. A büntetlen előéletű férfinak bár valóban van üzleti vitája, de nem az állítólagos sértettel, hanem egy olyan vállalkozóval, akivel semmilyen kapcsolatban nem áll a feljelentő. Ráadásul az ügyvéd szerint nehezen elképzelhető, hogy a rendkívül izmos, nagy termetű Jimi és társa beférne egy fürdőszobaablakon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!