Hírek

2005.08.30. 00:00

Holnaptól újra lesz Borfalu

Küszöbön az ősz, a tövekről hamarosan puttonyokba kerülnek a szőlőfürtök. A szüreti időszakot számos rendezvény köszönti, ilyen az idei Borfalu is.

Kiss Gergely

[caption id="" align="alignleft" width="300"] A tavalyi Borfalu is hatalmas sikert aratott. Sokan egész nap a Felvonulási téren voltak, és végigkóstolták az ország legnemesebb borait.
[/caption]A holnap kezdődő, ötnapos eseménynek az elmúlt évhez hasonlóan a budapesti Felvonulási tér ad otthont. A szervezők a tavalyi sikereken felbuzdulva még színesebb programok keretében kívánják megismertetni és bemutatni a hazai pincészeteket.

A Nagy Vigasságok Udvarán igazi zenei kavalkád várja az érdeklődőket. A fellépők között megtalálható a Babos Project Special, a Hot Jazz Band, a Kalyi Jag Euroma Karaván, a 100 tagú cigányzenekar és az Old Boys együttes. Szombaton ugyanitt rendezik meg a szüreti felvonulással egybekötött bált, valamint itt mutatkoznak be a hazai borrendek is. A Kis Vigasságok Udvarán különböző bortelepüléssel ismerkedhetnek meg a vendégek. A jó hangulatról vásári komédiák gondoskodnak. A korgó gyomrokat a Lakoma Udvarban lehet megtölteni, a Borfalu asztalain igazi magyaros ételek kerülnek terítékre. A kisebbeknek sem kell unatkozniuk, a Szőlőtündér Udvarában bábjátékokkal, vetélkedőkkel szórakoztatják a gyermekeket, míg a Mesterségek Udvarában kézműves szakmák fortélyaiba lehet belekukkantani. Borversenyek mellett kóstoló is lesz, méghozzá a világhírű, francia színművész, Gérard Dépardieu boraiból.

A napijegy ára kétezer forint, amely a programok megtekintésén kívül szeptember negyedikén Munkácsy Mihály Ásító inas című festményének megtekintését is magában foglalja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!