Hírek

2005.08.27. 00:00

Hirling Zsolt és Varga Tamás éremre tör a vb-n

Hétfőtől vasárnapig a japán Gifuban rendezik az evezősök világbajnokságát, amelyen a magyar színeket négy férfi egység képviseli. Melis Zoltán szövetségi kapitány egy érmet és egy további döntős helyezést remél a küldöttségtől, amely a hétórás időeltolódáshoz alkalmazkodva már egy héttel a rajt előtt a helyszínre utazott.

BAMA

A legjobb szereplésre az idén összetett Világkupa-győztes, tavaly olimpiai ötödik Hirling Zsolt, Varga Tamás könnyűsúlyú kétpárevezősnek van a legnagyobb esélye, amely a dobogóra tör. A versenyzők azt sem tartják elképzelhetetlennek, hogy arannyal térjenek haza a Távol-Keletről. Rajtuk kívül a Bencsik Gábor, Pető Tibor kétpárnak van reálisan esélye arra, hogy a legjobb hat közé kerüljön. A Petővel 2001-ben és 2002-ben világbajnok Haller Ákos ezúttal egypárban próbálkozik, tőle – csakúgy, mint a könnyűsúlyúak hasonló számában rajtoló Lőrinczy Pétertől – az első 12 közé kerülés várható el.

A világbajnokságon az előzetes nevezések alapján 56 ország 319 egysége, összesen több mint 800 versenyző indul. Hétfőn és kedden az elő-, szerdán a reményfutamokra kerül sor, csütörtökön és pénteken a középfutamokat, szombaton és vasárnap a döntőket rendezik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!