Hírek

2005.08.09. 00:00

Függetlenként indul Mécs Imre, ha nem jelölik

A 2006-os országgyűlési választásokon Mécs Imre függetlenként indul, ha nem kap jelölést az SZDSZ-től egyik egyéni körzetben sem. Ugyanakkor hangsúlyozta, elfogad támogatást. Hiller István, az MSZP elnöke egy lapinterjúban úgy fogalmazott: „Mécs Imre esetében, ha tennem kell érte, hogy képviselő maradjon, nem fogok habozni”.

BAMA

A liberális képviselő ennek kapcsán közölte: a szocialista párttól eddig még nem keresték meg. Béki Gabriella liberális országgyűlési képviselő, aki korábban úgy nyilatkozott, hogy visszavonul a politikai közélettől, elmondta: fontolgatja, hogy a következő választáson is megméretteti magát, mivel több felkérést is kapott helyi SZDSZ-es szervezetektől, hogy induljon egyéni jelöltként. Wekler Ferenc kapott jelölést, de az ügyvivői testület jóváhagyása az ő esetében is hátra van. A politikusok azért számíthatnak szankcióra, mivel a liberális frakció távolmaradásra vonatkozó döntése ellenére leadták szavazatukat a június 6–7-i államfőválasztáson a parlamentben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!