Hírek

2005.08.03. 00:00

Férfias játékok földön és égen

Palik László gőzerővel készül a hét végén megrendezendő kecskeméti Nemzetközi Haditechnikai Bemutatóra és Repülőnapra. Nem kis kihívás lesz számára, hiszen a Red Bull Racing Forma–1-es autójával versenyez. Bochkor Gábor pedig vadászgéppel veszi üldözőbe.

Szilágyi Á.

[caption id="" align="alignleft" width="320"] Palik László a Red Bull versenyautójával háromszáz kilométeres sebességgel száguldotta körbe a pályát. Az autóversenyzőt meglepetésként érte Bocsi feltűnése az égen.
[/caption]Palik László tegnap a Hungaroringi Forma–1-es pályán mutatta be, mit tud a Red Bull versenyparipája. Óriási sebességgel rótta a köröket, amikor felzúgott a pálya felett a MiG–29-es Bocsival és Szabó „Topi” Zoltánnal a fedélzeten. A Red Bull autója olyan, mint az álom. Áramvonalas és elegáns darab. Palik a versenycsodához öltözött, talpig kékben állta a fotósok rohamát. Járgánya 3,2 másodperc alatt képes kétszázra felgyorsulni. A végsebességről a szakemberek elárulták: több mint háromszáz kilométer. Pontban egy órakor Palik László beült a Forma–1-es versenykocsiba, és kilőtt a pályára.
[caption id="" align="alignleft" width="320"] Szabó „Topi” Zoltán és Bochkor Gábor ült a vadászgépben
[/caption]Talán éppen az első körrel végzett, amikor már messziről hallani lehetett a kecskeméti repülőtérről óriási robajjal megérkező, a pálya felett félelmetes képet mutató MiG–29-es hangját. Bravúrosan követte Palikot, szinte rászállt. Bochkor Gábor – miután Kecskemétre visszatértek – lapunknak telefonon elmondta: 40–50 méterre közelítették meg a Red Bull versenyautóját. Majd a vadászgép célba vette a kék eget, de előtte egy úgynevezett orsót produkált.
A vadászgép három fordulatot végzett a levegőben. Amikor már azt hitték a Palik „futását” figyelők, hogy vége a repülésnek, a Topi vezette gép még egyszer „ráijesztett” Palik Lászlóra.
Fülsiketítő robajjal repült rá az autóra, majd óriási szelet keltve Kecskemét felé vette az irányt.[caption id="" align="alignleft" width="83"] Palik László versenyruhájában
[/caption]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!