Hírek

2005.09.01. 00:00

Elítélik a szerb politikusok is a gránáttámadást

Kasza József, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke kijelentette: az a tény, hogy kézigránátot dobtak a házára, része az ellene irányuló sorozatos politikai és pszichológiai hadviselésnek, de ennek az eseménynek nem tulajdonít különösebb jelentőséget.

Gy. Z.

A merénylet után Dragan Jocsics szerb belügyminiszter Szabadkán meglátogatta Kasza Józsefet. Jocsics kijelentette, hogy a támadást mélyen elítéli, különösen mert abban a pillanatban történt, amikor a szerbiai kormány intézkedéseket foganatosít a vajdasági nemzetek közötti viszonyok rendezésére. Szavai szerint a belügyminisztérium minden intézkedést megtesz, hogy az elkövetőt azonosítsa, és az igazságszolgáltatás elé állítsa. Megszólalt Boris Tadic szerb elnök is, aki sürgette a támadók elfogását. Vojislav Kostunica szerb kormányfő pedig egyenesen „Szerbia ellen elkövetett merényletnek” minősítette a robbantást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!