Hírek

2005.08.12. 00:00

Demszky az útfelújításnál kampányolt

– Ebben az évben Budapesten az ezeregyszáz kilométer hosszú útvonalnak nyolc százalékát újítjuk fel. A legtöbb helyszínen a közművek korszerűsítése is megtörténik. Azért tudunk ilyen ütemben haladni, mert a Gyurcsány-kormány betartja a Horn-kormány korábbi ígéretét. Azaz minden forinthoz, amit útfelújításra költ a fővárosi önkormányzat, az állam újabb egy forintot ad – mondta a Deák téri „gödörnél” tegnap délelőtt Demszky Gábor.

Dávid Szonja

A főpolgármester tájékoztatása szerint eddig huszonhat fővárosi útvonalat újítottak fel a Podmaniczky Program keretében. Köztük az Árpád fejedelem útját, a Rákos és a Pesti utat. További tizenhat helyen jelenleg is dolgoznak. A városvezető azt mondta, a legnagyobb problémát egészen biztos, hogy a Bajcsy-Zsilinszky út felújítása jelenti majd. Itt várhatóak a közeljövőben a legjelentősebb torlódások. A munkálatok idején a szokásos három-három sáv helyett októberig két-két sávon lehet majd közlekedni. A forgalmas úton négy bazaltbeton burkolatú buszmegállót is kialakítanak. Így a teljes útszakasz akadálymentes lesz. Azért, hogy minél kisebbek legyenek a fennakadások, a munka egy részét éjszaka végzik. A kész útvonal átadása október végére várható. A belvárosi útszakasz háromszázötvenmillió forintból szépül meg. Ehhez az összeghez hozzáadódnak még a közművek felújítási költségei.

A sajtótájékoztatón Steiner Pál V. kerületi polgármester, valamint a VI. kerület főépítésze, Mihályfi László is részt vett. Ismertették a fővárosi vezetéssel korábban már összehangolt kerületi felújítási munkálatokat. A főpolgármester a tegnapi Deák téri sajtótájékoztatón elmondta, hogy augusztus 19-én, déltől mindkét rakpartot lezárják. Az ünnepségek idejére ugyanis tribünöket építenek fel a Duna partjánál.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!