Hírek

2005.08.12. 00:00

Csak évek múlva tiltanák ki a füstöt az éttermekből

Magyarországon még az idén megkezdik a nemdohányzók védelméről szóló törvény szigorítását. Így a tervek szerint januártól a múzeumok mellett az oktatási és az egészségügyi intézmények is teljesen füstmentessé válnak – mondta Péterfia Éva, a Népegészségügyi Kormánymegbízotti Iroda főosztályvezetője.

K. R.

A lakosság szerint öt éven belül lehetne megtiltani a cigarettázást az éttermekben és más szórakozóhelyeken. Ennek megfelelően a kormányzat a vendéglátó-ipari egységek esetében csak hoszszabb távon kívánja szigorítani a dohányzással kapcsolatos előírásokat – mondta Péterfia Éva. A főosztályvezető megjegyezte, hogy egy étteremlánc elvégzett egy felmérést vendégei körében. A válaszok szerint nem lenne érdemi változás forgalmában, ha megtiltanák a dohányzást. Más véleményen van a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke. Háber Tamás szerint a jelenlegi gazdasági helyzetben nem lenne szabad ilyen drasztikus intézkedésekkel sújtani az éttermeket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!