Hírek

2005.08.15. 00:00

Átgondolnák az egyházak finanszírozását

F. K.

„Amíg nem alakul ki konszenzus a magyar gazdaság által követett stratégiáról, addig az egyházi intézmények finanszírozása körüli problémák ideológiai érdekeket fognak szolgálni” – jelentette ki Donáth László szocialista képviselő. Az Országgyűlés emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi bizottságának alelnöke úgy nyilatkozott, hogy végre kellene hajtani az államháztartás reformját és nem négy évre, hanem lényegesen hosszabb időre kell meghatározni, mi az, amit az állam az egyházaknak nyújtani tud. „Tisztességes eredményre csak akkor lehet jutni, ha a politikai és pártok szerinti egyezségeket megelőzi egy ennél hoszszabb távú és mindent érintő nemzeti gazdasági stratégia kialakítása” – mondta a politikus.

Donáth László szerint végre Magyarországon is megérett arra az idő, hogy ne pusztán „írott malaszt” maradjon az alkotmányban az állam és az egyház szétválasztása. Szászfalvi Lászlót, a vallásügyekkel foglalkozó bizottság fideszes elnökét a témával kapcsolatban lapzártánkig nem tudtuk elérni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!