Hírek

2005.08.18. 07:03

Asszonyfőztöt esznek a Fehér Ház lakói

Gy. Z.

[caption id="" align="alignleft" width="276"] Először irányítja nő a Fehér Ház szakácsainak munkáját. Cris tíz esztendeje serénykedik az elnökök körül.
[/caption]Az amerikai történelemben először kormányozza nő a konyhát a Fehér Házban. A First Lady, Laura Bush vasárnap bejelentette, hogy a jövőben Cristeta „Cris” Comerford főztjét élvezheti az elnöki pár és vendégeik. A hölgy azonban nem új alkalmazott: már tíz esztendeje tagja a szakácscsapatnak. Méghozzá bécsi múlttal: évekkel ezelőtt az osztrák főváros előkelő éttermének, az ANA Grand Hotelban lévő Le Cielnek (az Égbolt) volt a konyhafőnöke.
„Főzés iránti szenvedélye ízletes alkotásainak minden falatjából kiderül” – szórta a dicsérő szavakat írásos közleményében Laura Bush. Tudományának alapjait Comerford a Fülöp-szigeteken sajátította el, különösen képzett a „klasszikus francia technikákban”, és főként nemzetiségi és amerikai különlegességekben remekel. Comerford asszonyság emellett számos helyen gyűjtött tapasztalatot. Részt vett a „nemzet legtalálékonyabb séfjeinek” az Amerikai Hotelek és Motelek Szövetsége Oktatási Intézete által szervezett kísérleteiben a kaliforniai borvidéken és San Franciscóban, hogy eredeti fogásokkal teljesítse ki az amerikai ízvilágot.
Cris maga is a Fülöp-szigetekről származik, így különösen megtisztelő volt a számára, hogy az ő irányításával készülhetett a hazai étkekből és a Fehér Ház számára palackozott különleges borokból álló menüsor a hazája elnök asszonyának, Gloria Macapagal-Arroyónak a tiszteletére adott állami fogadáson. Nevéhez fűződik a William Shakespeare születésnapján megrendezett társasági vacsora is.
Az előző séfet, Walter Scheibet februárban menesztette Laura Bush. „Nagyon örülök, hogy Comerford átvette az azóta betöltetlen állást” – jelentette ki az elnök felesége. George W. Bush kevésbé nevezetes arról, hogy ínyenc volna: az alakjára egyébként sokat adó elnök a legtöbbször beéri egy gyors és könnyű étkezéssel. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!