Hírek

2005.08.24. 00:00

A Lokinak csak bátran szabad fociznia

Háromgólos hátrányból kezdi ma esti Bajnokok Ligája-visszavágóját a Debrecen a Manchester United ellen. Az európai sztárcsapattal szemben ilyen hátrányt ledolgozni nagyon nehéz, de az nem elképzelhetetlen, hogy a Loki jó játékkal meglepje angol ellenfelét a Puskás Ferenc Stadionban.

Lázár Lajos

[caption id="" align="alignleft" width="278"] Wayne Rooney, Cristiano Ronaldo és Rio Ferdinand már Ferihegyen megtudta, milyen népszerű nálunk az MU
[/caption]Folytatódik a nagy események sorozata a Puskás-stadionban. A Real Madrid és az argentin válogatott után ma este a Manchester United csapatát láthatják a nézők. Ez az összecsapás a Debrecennek „köszönhető”, hiszen a magyar bajnok sikerrel vette a BL-ben az előző akadályt (kettős győzelem a Hajduk Split ellen), és ebben a körben már rangos ellenfélre lehetett számítani.

Amint az erőviszonyok alapján várható volt, a Manchesterben lejátszott első mérkőzést simán nyerték az angolok. Sajnos, nagyobb különbséggel annál, hogy a visszavágó nyílt maradhatott volna. Három gólt ledolgozni az MU ellen a Debrcennél jobb csapatok számára sem lenne egyszerű. Ennek ellenére a futballban születtek már nagy meglepetések. A magyar klubok nemzetközi eredményei között található egy 0-3-ról történő fordítás. 1964 tavaszán a KEK-ben a skót Celtic 3-0-s előnnyel érkezett a budapesti visszavágóra az MTK ellen. A kék-fehérek emlékezetes teljesítménnyel 4-0-ra verték a skót gárdát, és ezzel a sikerrel bejutottak a döntőbe.

A Loki tegnap délelőtt indult Debrecenből, és a délutáni pihenő után a ma esti mérkőzés helyszínén tartott edzést. Ismert, hogy az UEFA szerint a DVSC stadionja nem alkalmas BL-mérkőzés rendezésére. A hiányosságokat nem lehetett volna a visszavágóig pótolni, ezért esett a választás a Puskás-stadionra. A DVSC vezetése úgy döntött, hogy a szurkolók kényelmes elhelyezése érdekében 8300 darab támlás ülőhelyet szereltet fel. Ha minden jegyet eladnak, 36 ezer néző láthatja élőben a mérkőzést.

Supka Attila, a Debrecen szakvezetője felvételről megnézte a Manchester United legutóbbi két bajnoki mérkőzését. Az MU legyőzte az Everton és az Aston Villa együttesét is. „Nem lepett meg, amit láttam, mert a Manchester ugyanazt a futballt játssza idegenben, mint otthon – mondta a vezetőedző. – A visszavágón szeretnénk kiszolgálni a közönséget, és tisztes eredményt elérni. Erre viszont csak akkor van esélyünk, ha végig nagyon figyelünk, és bátrabbak leszünk, mint az első mérkőzésen. Természetesen nem biztos, hogy ez elegendő lesz a hátrány ledolgozásához, de a döntetlenhez vagy a minimális győzelemhez elég lehet.”

A Loki játékosai fogadkoznak, hogy mindent megtesznek a siker érdekében, de tisztában vannak az erőviszonyokkal. Nem olyan magabiztosak, mint a Hajduk Split labdarúgói voltak a debreceni 0-3 után. „Ellenfelünk egy igazi profi csapat, és könyörtelenül kihasználja, ha a védelmünk hibázik – nyilatkozta a válogatott hátvéd, Éger László, aki a kinti meccsen a magyar bajnok legjobbja volt. – Pályafutásunk egyik csúcspontja ez a találkozó, de ha nem is sikerül a továbbjutás, azért szeretnénk szép játékkal és jó eredménnyel búcsúzni a Bajnokok Ligája selejtezőjétől.”

Ezzel a véleménnyel a játékosok többsége egyetértett, és azzal is, hogy jobb lett volna Debrecenben lejátszani a visszavágót, mert hozzászoktak ahhoz a stadionhoz és ahhoz a légkörhöz. A DVSC csapatából hiányozni fog a válogatott hátvéd, Nikolov Balázs, aki megkapta Manchesterben BL-beli második sárga lapját, és ez automatikusan egy meccsre szóló eltiltást jelent.

Cristiano Ronaldo visszakerül a csapatba

A Manchester United kedden, a kora délutáni órákban érkezett Budapestre, este Sir Alex Ferguson edzést tartott csapatának. A sérüléssel bajlódó Mikael Silvestre, valamint John O’Shea helyett Wes Brown és a múlt héten is Pesten járt, argentin Gabriel Heinze játszik majd a védelemben. Cristiano Ronaldo és az utóbbi hetekben mellőzött Ryan Giggs visszakerül a kezdőcsapatba, Wayne Rooney, Ruud van Nistelrooy és Pak Dzsi Szung közül viszont csak az egyik kezd. Roy Keane helyett Alan Smith lesz a középpályán a karmester. A találkozó 20 óra 30 perckor kezdődik, a játékvezető a svájci Massimo Busacca lesz.

helyett Alan Smith lesz a középpályán a karmester.

A találkozó 20 óra 30 perckor kezdődik, a játékvezető a svájci Massimo Busacca lesz. Wayne Rooney, Cristiano Ronaldo és Rio Ferdinand már Ferihegyen megtudta, milyen népszerű nálunk az MU -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!