Hírek

2005.08.12. 00:00

A benzin nyomja az árakat

Az elemzők várakozásainál jobban alakult a júliusi infláció, mértéke az elmúlt év hasonló időszakához képest 3,7 százalék volt. Az előző hónaphoz viszonyítva pedig egyáltalán nem emelkedtek átlagosan a fogyasztói árak.

J. Á.

Az élelmiszerek árai 1, ezen belül az idényjellegű élelmiszereké 7,1 százalékkal csökkentek. Alapvetően megegyeznek a júniusi és júliusi ételárak, ha az idényáras élelmiszerek árát nem vesszük figyelembe. Csökkentek a tartós fogyasztási és a ruházkodási cikkek árai is. A helyi tömegközlekedés 3,1, az üdülés 8,3 százalékkal volt drágább. A leglátványosabban az üzemanyagok drágultak. Egyetlen hónap alatt 3,5 százalékkal. Tavaly július óta az élelmiszerek árai a megszokottnál kisebb mértékben, 3 százalékkal emelkedtek. A tartós fogyasztási cikkekért átlagosan 2, a ruhafélékért 0,8 százalékkal kellett kevesebbet fizetni, mint tavaly júliusban. Az üzemanyagok 13 százalékkal kerültek többe.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!