Hírek

2005.07.07. 00:00

Romario és társai Temesváron lépnek pályára

BAMA

Július harmadik szombatján világsztárokat fogad Temesvár.
A helyi „Poli” stadionjában az 1994-es világbajnok brazil válogatott lép pályára az előző évtized legjobb román futballistáiból összeállított gárda ellen.
Carlos Alberto Parreira az Egyesült Államokban aranyérmet nyert gárdájából – legalábbis a tornán pályára is lépett játékosok közül – eddig egyedül az AC Milanban még ma is aktív Cafu mondta le a szereplést. (Ronaldo ott volt Amerikában, de nem játszott egy percet sem, s most sem érkezik Romániába.) A brazilok meghívása 350 ezer euróba került. A játékosok július 15-én, pénteken érkeznek majd Bukarestbe, ahol részt vesznek a Hotel Marriott által szervezett gálán. A következő nap, egy charterjárattal repülnek a bánáti városba, ahol délután öt órakor kezdődik majd a mérkőzés.
A nagy érdeklődéssel várt találkozóra – magyar pénzre átszámolva – ezer és hetvenezer forint között kaphatók a jegyek, utóbbi román léptékkel mérve szinte elképesztő összeget jelent.
A román gárdába meghívást kapott az 1994-es vb-hősök közül Prunea, Stelea, Dan Petrescu, Prodan, Dorinel Munteanu, Hagi, Raducioiu és a főszervező Gica Popescu. Az elmúlt évtized további nagyságai közül pályára lép Adrian Ilie, Filipescu, Balaci, Camataru és Marcel Raducanu. A brazilok közül a következők fogadták el a meghívást: Taffarel, Jorginho, Marcio Santos, Aldair, Branco, Rai, Ricardo Rocha, Dunga, Mauro Silva, Leonardo, Mazinho, Zinho, Romario, Bebeto, Viola és Paulo Sergio.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!