Hírek

2005.07.16. 06:48

Matthäus autogramnapja

Lothar Matthäus, Huszti Szabolcs és Tóth Norbert népszerűek voltak. A magyar válogatott szövetségi kapitánya és két játékosa több száz autogramot osztott ki a Westend bevásárlóközpont adidas-boltjában.

Szabó Tamás

[caption id="" align="alignleft" width="300"] Lothar Matthäus jól állta a sarat a tegnapi autogramosztáson, újra nyugtázhatta, mostanság ő a legnépszerűbb a magyar futball szereplői közül
[/caption]Félő volt, hogy kudarcba fullad az autogramnap. A hivatalos menetrend szerint Lothar Matthäus szövetségi kapitánynak tegnap délután öt órától Huszti Szabolcs és Tóth Norbert társaságában a Westend City Center földszintjén, a Báthory sétányon található adidas-boltnál kellett volna aláírogatniuk. A programot az argentinok elleni barátságos mérkőzés kapcsán szervezték, s elvileg azok a szurkolók, akik vásároltak a sportszergyártó cég boltjában, illetve a helyszínen jegyet váltottak, soron kívül kaptak volna autogramot. Ehelyett öt órakor csak a két játékos álldogált a boltban, rajtuk kívül senkire sem lehetett ráfogni, hogy autogramvadász.

Néhány perccel öt után befutott a válogatott menedzsere, Hrutka János, aki elmondta, Lothar Matthäus már itt van, percek kérdése és indul a program. Amíg a német szakemberre vártunk, kifaggatuk Huszti Szabolcsot a Luis Figo-féle jótékonysági gáláról. – Christiano Ronaldo kivételével valamennyi világklasszis készséges és szimpatikus volt – mondta a középpályás. – A Manchester United portugál sztárja viszont meglehetősen lekezelően viselkedett. Niko Kranjcart kérdeztem, hogy emlékszik-e rám a horvát–magyar világbajnoki selejtezőről. Azt mondta, emlékszik, hogy engem állított ki a játékvezető, szerinte ha nem kapok piros lapot, akkor másképp alakul a meccs. Nem lett volna sima 3-0 a vége.

Huszti angolul beszélt a sztárokkal, a legtöbb időt a Real Madrid egykori klasszisával, Predrag Mijatoviccsal töltötte. Mire azonban az egykori jugoszláv sztárról mesélt volna, befutott Matthäus, aki néhány percre félrehúzódott a két játékossal. Amíg ők kedélyesen társalogtak, addig összegyűltek a szurkolók is, akik türelmesen vártak a sorukra. Valamivel negyed öt után végre beindult a nagyüzem, Matthäus és két játékosa megkezdték az autogramgyártást. A drukkerek közül volt, aki újságokkal és poszterekkel érkezett, aki azonban semmit sem hozott, egy Matthäus autogramkártyával távozhatott. Tóth és Huszti nem kapott külön kártyát, így ők is a német világbajnok mosolygós színes lapjára kanyarították a nevüket. Matthäus egyébként udvariasan minden posztert aláírt. Az egyik drukker az 1990-es német világbajnok válogatott csapatképével érkezett, miután Matthäus aláírta, még büszkén Huszti elé tolta, a miheztartás végett…

Befutott a válogatott másik menedzsere Pellády Péter is. Elmondta, hogy Matthäus és a Magyar Labdarúgó Liga nemrégiben megválasztott új elnöke, Kisteleki István délután három órán keresztül tárgyaltak. – A baráti hangulatú megbeszélésen mindketten egyetértettek a kommunikáció fontosságában – mondta Pellady. – Úgy vélték, hogy a jövő felé kell fordulnia a futballvezetésnek. Sokkal szorosabb kapcsolatot kell kialakítani a klubokkal. Sajnálják, hogy nem tudták már korábban elkezdeni a közös munkát, de biztosak abban, hogy a jövőbeli együttműködés a magyar labdarúgás hasznára válik.

Közben német turisták is érkeztek. Egyikük gond nélkül a hóna alá csapott egy labdát a bolt polcáról és azonnal sorba állt vele. Amikor kis híján Matthäushoz ért, az üzletvezető közölte vele, hogy előbb vásárolja meg, s utána gond nélkül aláírathatja. Ez az ötlet azonban elvette a kedvét az autogramkéréstől, és inkább lemondott a labdáról. Egyébként főképp tizenéves lányok várakoztak az értékes autogramokra, volt, aki kétszer is visszatért az asztalhoz. Soron kívül végül senki sem kapott aláírást, mindenki türelmesen várt. Matthäus és három játékosa este hét óráig több száz aláírást kiosztott, magyarán, a program kifejezetten sikeresnek bizonyult, jól szolgálta célját, a futball népszerűsítését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!