Hírek

2005.07.20. 00:00

Már a Sopronnak is fontos a győzelem

Hegyi Áron

Óriásit fordult a világ a szombati kilencven perc, azaz a Szuperkupa-döntő első felvonása alatt Sopronban és Debrecenben egyaránt. Míg a mérkőzés előtt a napokkal korábban szinte a megszűnés előtt álló Magyar Kupa-győztes nyugatiak frissen kinevezett edzője, Csank János azt mondta, nem a legjobbkor jön a tétmérkőzés, addig a bajnok keletiek háza tájáról megalapozottnak tűnő optimizmus áradt. Aztán a pályán már nem a szavaké volt a főszerep, a mindössze két közös edzést maga mögött tudó soproni csapat alaposan megleckéztette az enerváltan, kissé nagy mellénnyel pályára lépő Lokit. A 4-2-es hazai diadal után Csank János már arról beszélt, nem is jött olyan rosszkor ez a meccs, a fiúk bizonyították, vannak tartalékaik, lehet rájuk számítani. Supka Attila érthetően csalódottabb volt.
A debreceni edző egyetlen vigasza Sándor Tamás kései gólja volt, mely életben tartotta a hajdúsági reményeket. A mai viszont már egészen más mérkőzés lesz – fogadkoznak a cívisvárosban. A tétmérkőzésre kiéhezett Loki-drukkerek várhatóan igazi futballhangulatot teremtenek majd, ráadásul a csapat is tanult a leckéből: egyetlen ellenfelet sem lehet lebecsülni.
A DVSC együtteséhez a héten csatlakozott Szabó Ottó, aki az első mérkőzés idején még a Sopron keretéhez tartozott. Nem lépett pályára az első meccsen, valószínűleg ma sem fog.
Sopronban jóval oldottabb a hangulat, mint az első mérkőzés előtt volt. Csank János a tőle megszokott módszerekkel próbálja minél jobban összerázni  csapatát: nála a legfontosabb a játékosok kondíciója, hogy senkit ne kelljen 60 perc után fáradtságra hivatkozva lecserélni, illetve a rögzített szituációk (szögletek, szabadrúgások) tökéletes begyakorlása.
Sérültek nincsenek, mindkét gárda legjobb összeállításában léphet pályára, az előjelek tehát biztatóak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!