Hírek

2005.07.29. 00:00

Magyar áruk piaci lehetőségei a vásárvárosban

Rendkívül gazdag szakmai konferenciaprogram várja az agrárium szakembereit az idei Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon.

BAMA

A 74. OMÉK 2005. augusztus 27. és szeptember 4. között fogadja a látogatókat a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. Magyarország legnagyobb történelmi múltra visszatekintő agrárseregszemléje az idei évben a nagyközönségnek is minden eddiginél változatosabb programot kínál, és a korábbiaknál hoszszabb ideig, kilenc napig tart nyitva. A kiállítás – melynek megvalósítója a Hungexpo Rt. – több mint negyvenezer négyzetméteren tekinthető meg. A rendkívül érdekesnek ígérkező események a két hétvégét is magába foglaló nyitva tartási időben, több helyszínen zajlanak.

Az OMÉK szervezői külön figyelmet szentelnek a nagyközönség számára is érdekes kísérő eseményekre. A színpadon táncegyüttesek, zenekarok, gyerekműsorok várják a nagyérdeműt. A vásárlátogatók megtudhatják – a Magyar Pékek Fejedelmi Rendjének köszönhe- tően –, milyen a jó kenyér; megismerkedhetnek a vidéki élet hagyományaival és örökségeivel; a „Habok, cseppek, élmények” fotókiállításban gyönyörködhetnek a sörimádók; sőt a Kisüzemi Sörfőzdék bemutatkozásán – a Kisüzemi Sörfőzők Egyesülete szervezésében – még hagyományos sörfőzésre és kóstoltatásra is sor kerül majd. A Mezőgazdasági Múzeum jóvoltából bemutatják az OMÉK történetét fotókon és filmeken. A Bioszigeten a biotermelők árusítással egybekötött kiállítását tekinthetik meg az érdeklődők.

A kiállítás kiemelkedő eseménye a – a Magyar Állattenyésztők Szövetsége által szervezett – tízezer négyzetméteren megrendezésre kerülő élőállat-bemutató. A programok egy részét az erre az időre a kiállítás felől megközelíthető Kincsem parki lovaspályán rendezik. A bemutatón mintegy 200 ember dolgozik majd a rendezvény gördülékeny lebonyolításán. Hasonlóan gazdag a kínálat, a témák között gyakran szerepelnek az EU-tagságunkból leszűrhető tapasztalatok és lehetőségek, mint például a szerdán egész nap tartó „Magyar áruk piaci lehetőségei” című előadássorozat. További információk: www.omek.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!