Hírek

2005.07.19. 00:00

Becks Owent marasztalja

Luis Figo, Michael Owen és Guti is leléphet a Real Madrid világ körüli turnéjáról. A spanyol csapat jelenleg az Egyesült Államokban szerepel, de könnyen lehet, mire Budapestre érkezik, a trió már nem tart a csapattal.

Szabó Tamás

David Beckham honfitársát, Michael Owent arról próbálta meggyőzni Chicagóban, hogy sokkal jobban jár, ha a Real Madridnál marad. A 25 éves csatár jövője annak ellenére is képlékeny, hogy csupán egy éve játszik a spanyol sztárcsapatnál. A hírek szerint a Chelsea és a Manchester United érdeklődött iránta, de konkrét ajánlatot még egyik gárda sem tett. Owen egykori klubját, a Liverpoolt ki lehet zárni az ügyből, ugyanis a Real méretes lelépési díjat kér, s ez nem fér bele a „Vörösök” büdzséjébe. Owen távozását elősegítheti, ha a madridiak végre megegyeznek a Santosszal Robinho ügyében. A brazil támadó érkezése biztosan a kispadra irányítaná az angol csatárt. – Michael nagyszerű játékos, szerintem jól érzi magát Madridban – mondta Beckham. – Természetesen szeretném, ha a Realnál maradna. Egyrészt mert ő az egyik legjobb barátom, másrészt pedig kiváló csatár. Owen szűkszavúan kommentálta madridi jövőjét: – nem rajtam múlik. A Real elnöke és vezetősége, valamint a menedzserek döntenek a sorsomról.

Luis Figo helyzete realizálódik, ő biztosan tisztábban látja a jövőjét. A Real Madrid eddig lelépési díjat kért érte, de a legújabb hírek szerint már ingyen is elengedné, csak hogy megszabaduljon a temérdek fizetésétől. A Guardian című angol lap szerint a portugál a hétvégén választ a kérők közül. Az Internazionale vagy a Liverpool lesz az új célállomás. Gutiért az elmúlt héten az Everton konkrét ajánlatot tett a Real Madridnak. Újabban a Bayern München, az Atlético Madrid és a Tottenham is beállt a sorba. A spanyol Marca információja szerint egyik csapat sem tárgyalt még a Reallal. A középpályás egyébként gólt szerzett a gárda első chicagói mérkőzésén.

A Bajnokok Ligája-győztes Liverpool továbbra is nagyon aktív az átigazolási fronton.  A Beatles-város csapata kész megválni Milan Barostól, a hírek szerint 5,5 millió fontot kér érte. A cseh klasszisért azonnal jelentkezett a Premier League újonca, a West Ham United. A londoni gárda egyébként az Internazionale holland középpályását, Edgar Davidsot is hajtja.

A lyoni Michael Essien új ára: 45 millió euró

A Manchester City és a Chelsea mindenben megállapodott egymással Shaun Wright-Phillips ügyében. Ha az orvosi vizsgálatok kedvező eredménynyel zárulnak, Londonban folytatja pályafutását az angol labdarúgás egyik legnagyobb reménysége. A válogatott középpályásért 30,6 millió eurónak megfelelő összeget fizetett a bajnok, amelynek néhány nappal korábbi, 27 milliós ajánlatát még visszautasították a manchesteriek. – Anglia egyik legjobb játékosa, minden olyan tulajdonsággal rendelkezik, amely a modern labdarúgáshoz szükséges – véleményezte legújabb szerzeményét José Mourinho, a Chelsea edzője.

Szintén a Chelsea-hez kapcsolódik az a hír, miszerint a Lyon mégis hajlandó eladni Michael Essient az angol csapatnak. A londoniaknak legalább annyit kellene fizetniük, mint amennyit a Liverpoolnak ajánlottak Steven Gerrardért, azaz 45 millió eurót. A Lyon elnöke, Jean-Michel Aulas határidőt is szabott a Chelsea-nek, hogy döntsenek a ghánai válogatott középpályásról, ugyanis jövő hétfő után lezártnak tekinti az ügyet. A 22 éves tehetséget 2008 nyaráig köti szerződés a francia bajnokcsapathoz.

Szintén a Chelsea-hez kapcsolódik az a hír, miszerint a Lyon mégis hajlandó eladni Michael Essient az angol csapatnak. A londoniaknak legalább annyit kellene fizetniük, mint amennyit a Liverpoolnak ajánlottak Steven Gerrardért, azaz 45 millió eurót. A Lyon elnöke, Jean-Michel Aulas határidőt is szabott a Chelsea-nek, hogy döntsenek a ghánai válogatott középpályásról, ugyanis jövő hétfő után lezártnak tekinti az ügyet. A 22 éves tehetséget 2008 nyaráig köti szerződés a francia bajnokcsapathoz. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!