Hírek

2005.07.08. 06:47

A Ferencváros indulhat a bajnokságban

Az MLSZ elnöksége tegnapi ülésén feltételesen elfogadta a Ferencváros csapatának fellebbezését. A zöld-fehérek indulhatnak a bajnokságban, ha ma 10 óráig pótolják a hiányzó okmányokat.

Lázár Lajos

[caption id="" align="alignleft" width="313"] Huszti Szabolcs (jobbra) biztosan külföldön folytatja, több klubtól is van ajánlata. Eladása szakmai veszteség és pénzügyi nyereség lenne egyszerre.
[/caption]A Magyar Labdarúgó Liga az NB I-ben indulásra jogosult 16 csapat közül csak a Ferencváros nevezését találta hiányosnak, és kizárta a zöld-fehéreket az élvonalból. A Fradi azonnal fellebbezett az MLSZ elnökségéhez.
Tegnap megszületett a döntés, a szövetség vezérkara azzal a feltétellel adott helyt a beadványnak, hogy a Ferencvárosnak ma 10 óráig pótolnia kell a hiányokat. Azért 10 óráig, mert az MLL 11 órától kezdi el a 2005/2006-os bajnoki idény sorsolásának készítését. A pótlásban szerepelnie kell annak a megállapodásnak, mely szerint július 15-éig átütemezték a tartozások kifizetését, és a 250 millió forintos hitelszerződés másolatának is. Ezzel még nem kerül pont a Fradi-ügy végére, mert július 15-én az MLL-nél kell számot adni arról, hogy a klub teljesítette fizetési kötelezettségeit azokkal szemben, akikkel megállapodást kötött a tartozások átütemezéséről. Ez a nap a határideje annak is, hogy a klub a költségvetését pénzügyi garanciával támassza alá.
A zöld-fehérekkel kapcsolatos információ az is, hogy Huszti Szabolcs után külföldi csapatok érdeklődnek. Eldőlt, hogy Balog Zoltán egy évvel meghosszabította szerződését, de a tervezetet későn kapta meg, így az aláírásra már az UEFA-kupára történt nevezés után került sor, ezért az első fordulóban nem léphet pályára. Nem játszhat Keller József sem. Az utolsó pillanatban derült ki, hogy játékosi minőségben nincs munakszerződése a klubbal. A csapat vezetői úgy tudták, a pályaedzői vállalkozói szerződés is megfelel, hogy nevezzék az UEFA-kupába. Tévedtek.
Újabb ismert játékost szerződtetett a Diósgyőr. A kaposváriak 28 éves labdarúgója, Farkas Norbert aláírt, Gálhidi György vezetőedző a védelemben és a középpályán is számításba veheti. Farkas mellett már a Diósgyőr játékosa a volt honvédos Vámosi Csaba, a Skóciából hazatért
Horváth Ferenc, az Újpestről érkezett Tamási Zoltán, a Sopronnal kupát nyert Pintér Zoltán és a Ferencváros tartalékkapusa, Berki Krisztián.
Tegnap beszámoltunk arról, hogy az újpesti Simek Péter és Farkas Balázs szóban megállapodott a Fehérvár FC vezetőivel, és a napokban sor kerülhet a szerződés aláírására. Farkas átigazolásában július 20-án mondják ki a végső szót, akkor nyilatkozik a csapat vezetése, valamint a játékos is. Eldőlt az is, hogy a válogatott hátvéd, Sebők Vilmos mégsem megy külföldre. Kapott ajánlatot Ausztriából (a bécsi Admira Wacker kereste meg), és hívta Détári Lajos is új csapatába, a görög másodosztályban szereplő Panszerraikoszba. Sebők inkább a magyar első osztályt választotta, és két évre hosszabbított volt klubjával, a Zalaegerszeggel.
Már hivatalosan a Vasas játékosa az egykori dunaújvárosi válogatott hátvéd, Salamon Miklós, a Pécsről érkezett kapus, Németh Gábor és az MTK-s Elek Norbert is. A napokban döntenek arról a piros-kékek, hogy az Orosházáról próbajátékra hívott középpályás, Majoros Árpád szerződést kap-e vagy sem a Fáy utcában. A bajnok Debrecen Ibrahim Sidibe után újabb külföldi csatárt szeretne. Azért figyelnek külföldieket, mert akiket Supka Attila vezetőedző itthonról erősítésnek tartana, élő szerződésük van, és megfizethetetlenek.
Az átigazolási időszak csütörtöki meglepetése, hogy a Sopron közös megegyezéssel szerződést bontott az egy évvel korábbi bajnokság gólkirályával, Tóth Mihállyal. A felek békében váltak el, és megegyeztek abban, ha a válogatott játékos külföldi ajánlatot kap, akkor ingyen mehet. Ha viszont hazai klubban folytatja pályafutását, akkor pénzt kér érte a Sopron.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!