Hírek

2005.06.23. 06:49

Reneszánsz komédiától lampionos csónakfelvonulásig

Ma este a Magyar Virtuózok Kamarazenekar és Gregor József koncertjével nyitja meg kapuit a Szentendrei Teátrum, ezzel elindul a Szentendrei nyár több mint száz programot kínáló rendezvénysorozata.

Tornai Szabolcs

A koncert után este fél 11-től a fénybe öltöztetett Fő téren különleges hang- és fényfestészeti akció színesíti a nyitóünnepet. Ebben az évadban a Teátrum két bemutatóval várja a közönséget. A Dundo Maroje című reneszánsz komédiát a kaposvári Csiky Gergely Színház mutatja be a városháza udvarán (július 5., 6., 12., 13.). Händel Julius Caesarja a MűvészetMalomban csendül majd fel, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem opera szakos hallgatóinak (Kovalik Balázs osztálya) előadásában (július 1., 2.). Idén Lukács Andor osztálya két Euripidész-drámával, az operett-musical szakosok az Apácák című darabbal szerepelnek.

A Katona József Színház Zsámbéki Gábor nagy sikerű rendezését, a Médeiát hozza, a címszerepben Fullajtár Andreával, valamint a Bozsik Yvette Társulatával közösen színpadra állított Commedia dell’artét. A Krétakör Színház öt estén szerepel a volt szovjet laktanyában. Lírai előadás lesz a Szolnoki Szigligeti Színház vendégjátéka, a Pogánytánc és a Baltazár Színház Múló Rúzs című előadása. Rendkívül szórakoztató lesz a Csokonai-átirat, az Özvegy Karnyóné és az két szeleburdiak, a Dunaparti Művelődési Ház udvarán öt alkalommal.

A gyermekes családokat vasárnap délelőttönként a városháza udvarán gyerekszínházi előadások várják. A Barcsay Múzeum kertjében szombat esténként fellép a Muzsikás, a Vujicsics Együttes, a Makám, David Jengibarjan és a Grencsó Kollektíva. A július 29–30-i Jazz Fesztivál keretében a hazai jazz-élet színe-java ad koncertet. A komolyzene kedvelőit a Duna-parti Jakabos Ház udvarán és a református templom kertjében várják hangversenyek. Az Ister Napok nevű rendezvénysorozat július 16–17-én számtalan vízi eseménnyel, este lampionos csónakfelvonulással és gyertyaúsztatással kecsegtet. A MűvészetMalomban Kmetty János emlékkiállítása lesz látható. Augusztus 26–28-án a VII. Nemzetközi Kis Magyar Performance és Nehéz Zenei Fesztivál várja az érdeklődőket.

A részletes program megtalálható: www.szentendrei-nyar.hu, www.szentendre-hu. Jegyek Szentendrén a Duna-parti Művelődési Házban, Budapesten és vidéken a Ticket Express hálózatában kaphatók. Információ, jegyrendelés: 06-26/301-088.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!