Hírek

2005.06.25. 00:00

Rendőri álca mögött a postás gyilkos

Eddig legalább hat postás kézbesítőt támadt meg egy ismeretlen, akit csak „Lópofa”-ként emlegetnek a nyomozók.

Szemán L.

[caption id="" align="alignleft" width="157"] Most így nézhet ki a rabló- gyilkos, aki kétlaki életet él
[/caption]Az első támadást még 2003-ban Veszprémben követte el, legutóbb idén június 20-án, Győrben rabolt. Lópofa azonban nem szimpla rabló, hanem rablógyilkos, hiszen 2003. június 24-én 9 óra 45 perckor agyonlőtte Veszprémben F. János György postai kézbesítőt. Tőle is, mint a többi áldozatától néhány százezer forintot zsákmányolt. 2003. októberében Győrben, majd 2004. júniusában és szeptemberében Tatabányán fosztott ki kézbesítőket. Fegyverét a veszprémin kivül még egyszer, Győrben használta. Ekkor a plafonba lőtt.

A 25-30 év körüli, 185-190 centiméter magas, izmos, de nem túlsúlyos Lópofa magányos rabló. Minden rablásnál farmerruhát és baseballsapkát viselt. Két éve még félhosszú volt a barna haja, legutóbb már rövidre nyírta, és bajszot is viselt. Mindig lépcsőházban és reggel támad, akkor, amikor a kézbesítők elindultak a nyugdíjjal. A lépcsőházakba bekéredzkedik és 5-10 percet vár. Időnként rendőrnek adja ki magát, volt egy neonsárga „Rendőrség” feliratú mellénye is. A nyomozók szerint Lópofa tatabányai vagy környékbeli lehet, aki biztos, hogy kétlaki. A környezetének fogalma sincs arról, hogy időként rabol. Az viszont feltűnhetett a környezetének, hogy időközönként nagyobb összeghez jutva költekezik, adósságait megadja. A pénz időnként nagyon kell neki, lehet, hogy szerencsejátékos. Valamilyen kapcsolata volt vagy van a postával is, hiszen napra tudja, hogy mikor hordják szét a nyugdíjakat az éppen kiválasztott városban, Veszprémben, Győrött, vagy Tatabányán. Lópofáért ötmillió forint vérdíj jár. Aki tud róla valamit, hívja a Telefontanút, a 06-80-555-111-es számon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!