Hírek

2005.06.24. 00:00

Modellkarrierről álmodik a börtönben a német lány

Gy. Z.

A berlini Melanie Würtz (21) a brazíliai Sao Paolo női börtönében ül. A latin-amerikai ország rendőrsége hat és fél kilogramm heroint talált nála. Amikor ugyanis táncosnőnek szerződött, egy férfi megkérte, hogy néhány dokumentumot juttasson el a címzetthez. A csomagban kábítószer lapult. A szőke szépség öt és fél esztendőt kapott. A börtönben szépségversenyt rendeztek, fürdőruhában is felvonult. Háromezer-hatszáz indulóból második lett, díja egy pár arany fülbevaló és kétszázötven real (több mint tizenhatezer forint). Korábbi szabadulás ezért nem jár, legfeljebb egy év múlva, jó magaviseletért.

A kisminkelve a fiatal Brigitte Bardot-ra emlékeztető lány öt másik nővel – rablókkal, gyilkosokkal, drogkereskedőkkel – osztja meg a celláját, valamint patkányokkal és csótányokkal. A koszt szegényes, a napi vízadagot korlátozzák. A fizetség három napi munkáért egy napnyi büntetéselengedés. Melanie közben álmodozik. Hogy szabadulása után modellkarriert fut be. Még a mostoha börtönkörülmények közepette is látszik: minden adottsága megvan hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!