Hírek

2005.06.21. 00:00

Fel kell oldani az ellentmondásokat

BAMA

[caption id="" align="alignleft" width="285"] Somogyi Ferenc és Baráth Etele még lát okot a derülátásra
[/caption]– Magyarország érdeke, hogy minél előbb elfogadott költségvetése legyen az uniónak, és ez a 2007– 2013 közötti időszakra szóló büdzsé tartalmazza az eddig elért magyar pozíciókat – jelentette ki Baráth Etele. Az európai ügyekért felelős tárca nélküli miniszter szerint a jelenlegi ellentmondásokat úgy kell feloldani, hogy erősödjék az új tagállamok helyzete. Ennek érdekében a Visegrádi Országcsoport (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) és a balti államok az év második felében közös kompromisszumos javaslatokat terjesztenek elő Brüsszelben.
Tájékoztatóján Baráth Etele azt mondta: a kormány gyorsítja a társadalmi egyeztetést, a következő fejlesztési tervről. Magyarország egyébként továbbra is az Európai Unió első öt haszonélvező országa közé tartozik. – Abban vagyunk érdekeltek, hogy biztosított legyen a magyar gazdák versenyképessége – tette hozzá a miniszter.
A múlt heti uniós csúcsról Somogyi Ferenc külügyminiszter kifejtette: a tagországok lakosságát széleskörűen tájékoztatni kell az uniós alkotmány jobb megismertetése érdekében. Nagyon fontosnak nevezte még, hogy a sikertelen franciaországi és hollandiai népszavazás ne okozzon általános borúlátást, befelé fordulást az unióban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!