Hírek

2005.06.06. 00:00

Elvágták a dévaványai kislány torkát

Tegnap reggel a nagyapa találta meg unokája holttestét Dévaványán, fiáék Petőfi utcai házának melléképületében. A tizenöt éves kislány torkát elvágták, és több szúrt seb is volt a testén.

Nyemcsok László

A 15 éves dévaványai J. Dóra barátaival vasárnap hajnali kettőkor ment haza az egyik helyi diszkóból. Társai látták, amint kinyitja a kertkaput, aztán ők is hazatértek. Reggel Dóra szemben lakó nagypapája ment ébreszteni a családot, és ösztönszerűen benyitott a melléképületbe is. Elborzadt, ugyanis ott találta vérbe fagyva unokáját. Azonnal értesítette a mentőket, de a mentősök csak a halál beálltát tudták megállapítani. A forró nyomos rendőrök azonnal a helyszínre siettek, és megállapították, hogy vágott, valamint szúrt sérülések is találhatók az áldozaton. A kést, amivel a szörnyű bűntényt elkövették, nem találják. Egyelőre azt sem tudni, hogy a lány hogyan került a melléképületbe, amely kazánházként is funkcionál. Így arra sincs magyarázat, mi történt azután, hogy a lány belépett a kapun.

Tegnap kora délutánra már gyanúsítottja is lett a gyilkosságnak. Mégpedig a 18 éves szomszéd fiú, Salánki Sándor, aki szökésben van. Salánki olyan kijelentést is tett korábban, hogy lőfegyverrel rendelkezik, tehát érdemes vigyázni vele. A fiú azt is hangoztatta nemrégiben, hogy öngyilkosságot követ el. Felmerült, hogy szerelmi viszony volt a kislány és a fiatalember között, de ezt a rendőrségen cáfolták.

A gyilkosság feltételezett indítékáról egyelőre nem tudtak beszámolni a megyei rendőr-főkapitányságon. Pap Tibor, Déva-ványa polgármestere elmondta: a város lakóival együtt felfoghatatlannak, megdöbbentőnek tartják ami történt, a kislány családjával együttéreznek. A környéken lakók azt ecsetelték, hogy Dórának a mostani volt a harmadik éjszakai diszkózása. Csendes, rendes, tisztelettudó lánynak ismerték, aki mindig köszönt, elbeszélgetett a szomszédokkal.  A család rendezett körülmények között élt, de amit most éreznek, azt szavakkal nem lehet kifejezni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!