Hírek

2005.06.29. 00:00

Egy hónap az Üllői úton

Hiába az ígérgetések, a várva várt befektető még mindig nem tette be a lábát az Üllői útra. Ráadásul a Ferencváros kerete egyre fogy, meglehet, hogy ifjú tehetségekkel vág neki a futballcsapat a szezonnak.

Malonyai Péter

Enyhén szólva sem zár sikeres hónapot a Ferencváros. Az elmúlt csaknem harminc nap Üllői úti történései önmagukért beszélnek, kommentár aligha kell hozzájuk.

Május 30.: A klub közgyűlésén Furulyás János bizalmi szavazást kér, a küldöttek 42:8 arányban megerősítik elnökként.
Május 31.: Furulyás János nem jut egyezségre a Kincstári Vagyonigazgatósággal (KVI) a Fradi-pálya melletti kéthektáros telek megszerzéséről, amelyhez ragaszkodik a várt befektető. Ha nincs terület, nincs befektetés.
Június 3.: Szilvásy György, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kabinetfőnöke és Ábrahám Attila, a Nemzeti Sporthivatal első embere bejelenti, hogy tárgyalni kíván az FTC Rt.-t megmenteni szándékozó befektetővel, „szigorú pénzügyi garanciákat” kérve tőle.
Június 3.: A Magyar Labdarúgóliga és az FTC Rt. igazgatósága egyaránt egymillió forintra bünteti meg László Csaba vezetőedzőt, mert a Magyar Kupa döntője alatt (a Sopron ellen: 1-5) sportszerűtlenül viselkedett. Haáz Ferenc technikai vezetőnek, Lipcsei Péter csapatkapitánynak 100-100, Rósa Dénesnek, Adem Kapicnak és Szűcs Lajosnak 50 ezer forint a büntetése. A pénzt akkor kell befizetniük, ha a klub rendezi tetemes adósságát velük szemben.
Június 3.: Marius Sasu, a 29 éves, román csatár szerint a Fradi mélyrepülésének okai:
a klubvezetés, a tulajdonosok hiánya és a szervezetlenség.
Június 9.: Zárt ajtók mögött tanácskozik Szilvásy György, Ábrahám Attila, Furulyás János és a befektetőjelölt. Egyezség nincs.
Június 11.: Hatan már biztosan távoznak az Üllői útról: Bognár Zsolt Sopronba megy, Adem Kapiccsal, Marius Sasuval, Marek Penksával és Robert Wagnerrel „nem számol” a vezetés, Szkukalek Igorral szerződést bontanak, Sorin Botis moldáv klubjával nem tudnak megegyezni.
Június 16.: A csapat megkezdi a felkészülést az új szezonra. László Csaba pályedzője Vass László lesz, az addigi segítő, Keller József (40) futbalistaként folytatja.
Június 16.: Dragan Vukmir is távozik. Furulyás János elnök bejelenti, hogy a jövőben nem szerződtetnek külföldi futballistát, csak hazai játékosokat és határon túli magyarokat.
Június 17.: A csapatkapitány, Lipcsei Péter nem fogadja el a klub ajánlatát, mert szerinte a tervezet azt tükrözi, hogy nem becsülik meg őt eléggé.
Június 17.: László Csaba edző azt kéri, hogy Balog Zoltánt, Lipcsei Pétert, Rósa Dénest, Sowunmi Thomast és Szűcs Lajost mindenképp tartsa meg a klub. Az FTC Rt. fizetésképtelen, a játékosok nem hiszik, hogy kifizetik őket.
Június 22.: A napi állás szerint Tőzsér Dániel, Sowunmi Thomas és Takács Ákos marad az Üllői úton, Gyepes Gábor viszont jelzi a futball-ligának, hogy távozni kíván, klubját viszont nem jelenti föl.
Június 23.: Marek Penksa bejelenti: feljelenti a klubot az UEFA-nál, ha nem fizetik ki.
Június 24.: Az FC MTZ-RIPO Minszk ellen kezd a csapat az UEFA-kupa selejtezőjében. Az első mérkőzés az Üllői úton lesz, Tepszics Ignác sportigazgató teltházat remél, hogy legyen miből elutaznia a visszavágóra a csapatnak.
Június 28.: Sowunmi Thomas a svéd Landskrona csapatához utazik próbajátékra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!