Hírek

2005.06.04. 00:00

Az amerikai kormány óva inti az arab országokat

Az amerikai védelmi miniszter feltételezi, hogy az al-Kaida terrorszervezet iraki főnöke változatlanul az arab országban bujkál. Donald Rumsfeld arra figyelmeztette a szomszédos államokat, ne nyújtsanak orvosi segítséget az-Zarkávinak, akit nemrég egy amerikai rakéta megsebesített.

BAMA

Időközben híre ment, hogy az öngyilkos merényletek szervezője olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy talán már nincs is az élők sorában. Zarkávi azonban a napokban hangszalagon üzenetet küldött rejtőzködő főnökének, bin Ladennek. Az amerikai titkosszolgálat illetékese szerint a felvétel hiteles. Biztonsági szakemberek mindamellett kétlik, hogy Zarkávi elfogásával vagy halálával megszűnnének a robbantások Irakban.

Tegnap tíz embert ölt meg és tizenhármat sebesített meg egy  merénylő Bagdad környékén. Az elkövető egy szunnita mecsetet vett célba a robbanóanyaggal megrakott gépkocsijával. Az áldozatok szunnita papok és hívők. Ez eddig a legsúlyosabb merénylet egy szunnita mecset ellen. A merénylet az új iraki kormány beiktatása óta tartó erőszakhullám része. Több mint hétszázan, civilek és a rendfenntartó erők tagjai haltak meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!