Hírek

2005.05.26. 00:00

Újdonságok Széchenyi-kártyásoknak

K. E.

Több mint ötvenezer hazai kisvállalkozó várja, hogy mintegy másfél-két hónapon belül a Széchenyi-kártyával 10-14 százalékos kedvezménnyel vásárolhasson autót, telefon-előfizetést és még számtalan szolgáltatást.
A programot üzemeltető Ka-Vosz Rt. ügyfélszolgálatán arról tájékoztatták munkatársunkat, hogy Széchenyi-kártya Klub-tagként egyelőre csak négy óra ingyenes parkolás vehető igénybe a budapesti Westend City nagy bevásárlóközpontban. Ám ennél komolyabb megtakarítást jelent majd, ha lezárul a szolgáltatók pályáztatása, és megkötik velük a szerződést.
A lehetőségekről a kártyabirtokosokat  értesítik, várhatóan a nyár folyamán. Viszont csak azokat, akik a hitelszerződés megkötésekor a regisztráló irodában igennel válaszoltak a nyomtatványon arra a kérdésre, hogy kiadhatják-e adataikat harmadik félnek. Akik ugyanis, tartva attól, hogy kéretlen reklámüzenetekkel fogják őket háborgatni, erre a kérdésre nemet mondtak, értelemszerűen nem is kaphatnak ilyen kedvezményes vásárlásokra hívó üzeneteket.
A Széchenyi-kártya egyébként a kedvezményes, kisvállalkozásoknak szóló hitelkonstrukcióknál általában olcsóbb és gyorsabb. Több szervezet – a működtető részvénytársaság mellett a folyósító hitelintézetek, a Hitelgarancia Rt., a regisztrációs szervezetek – együttműködése által valósult meg. Tavaly júliustól az igényelhető maximális keret 10 millió forint. Ám hogy ki mekkora összegű keretet kap, az egyrészt függ a vállalkozás éves forgalmától és jövedelmezőségétől, illetve általában a banki hitelképességtől. A kártyatulajdonosok 15 százaléka budapesti, 85 százaléka vidéki.
A Ka-Voszt már hónapok óta foglalkoztatja, hogy mit lehet kezdeni azzal a komoly adatbázissal, ami a regisztrált és hitelképesnek minősített vállalkozásokról összegyűlt. Terveik között egy elektronikus portál létrehozása is szerepel, ahol a Széchenyi-kártya-tulajdonosok egyrészt külső szolgáltatók már említett kedvezményes ajánlatait vehetik a jövőben igénybe, illetve saját maguk egymással is tudnának kereskedni.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!