Hírek

2005.04.09. 00:00

Vidám hely a budai Várban

Első randevúhoz ideális kávézó. Sejtelmes fények, lágy zene, romantikus környezet. A Nagy Ő is ezt ajánlja!

Tóth Tímea

[caption id="" align="alignleft" width="281"] Salca Bettina (balra) gyakran jár barátnőivel a Miróba. Szerinte a környéken ez a legjobb kávézó.
[/caption]– Mi tetszik leginkább ebben a kávézóban? Nézz szét! Szemben velünk a kivilágított Mátyás- templom, hangulatos macskaköves utcák. Előttem egy ízletes tea, kellemes, halk zene szól. Körülöttem hűsítően fúj a szél. Kell ennél több? – néz rám kérdőn az egyik törzsvendég a Miro Cafe teraszán. Salca Bettinának igaza van. Ideális ez a hely, bárhonnan nézzük is. Csak talán kevesen fedezték még fel. Pedig üdítő színfolt a történelemmel átitatott várfalak rejtekében, a kosztümös ajtónállókkal hívogató patinás éttermek között.

 

A Nagy Ő is hetente itt múlatja az időt, kedvenc koktélja, a Negroni társaságában. – Olyan, mintha vidéken lennék. Szépséges a környezet! – mondja a teniszező tévésztár, Noszály Sándor. – Hétvégén is jobb ide beülni, mint egy szórakozóhelyre préselődni. Ez nem szívja le az energiámat. Tele van fiatalokkal, mégsem hangos. Megnyugtató, pihentető, lehet ismerkedni is Eddig elsősorban külföldi turisták töltötték itt estéiket. A fővárosiak ritkán jönnek fel. Nem is gondolják, hogy a kicsit konzervatív, tiszteletet parancsoló környezetben fiatalosan ki lehet kapcsolódni. Sőt, a pénztárcába sem kell túl mélyen belenyúlni.

Hétvégén élő, latin zene mellett koktélozhatunk

– Egyéni, barátságos légkört igyekeztünk teremteni – mondja Szabó Judit (26) üzletvezető. – A narancssárga–zöld falak, a kovácsoltvas székek,

a hold alakú lámpák megalapozzák ezt. Hétvégenként élő, latin zene mellett különleges koktélokat és házi készítésű süteményeket lehet csemegézni. Konyhánk este tizenegyig nyitva van, bár ide inkább beszélgetni, iszogatni járnak. A legtöbb dicséretet felszolgálólányaink kapják. Vidám, összeszokott csapat.

a hold alakú lámpák megalapozzák ezt. Hétvégenként élő, latin zene mellett különleges koktélokat és házi készítésű süteményeket lehet csemegézni. Konyhánk este tizenegyig nyitva van, bár ide inkább beszélgetni, iszogatni járnak. A legtöbb dicséretet felszolgálólányaink kapják. Vidám, összeszokott csapat. Salca Bettina (balra) gyakran jár barátnőivel a Miróba. Szerinte a környéken ez a legjobb kávézó. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!