Hírek

2005.04.02. 00:00

Több tankolással segítsük az árvíz elleni védekezést

Bán Károly

Most, hogy a benzinárak tegnap hét forinttal drágultak, dagadhat a melle minden autósnak. Immár ugyanis tudjuk – maga a kormányszóvivő tudatta ezt a néppel –, hogy akkor, amikor a töltőpisztoly csövét beledugjuk a tank szájába, éppen az árvíz elleni védekezéshez járulunk hozzá. Mi, benzinzabálók, nem voltunk eddig elég hálásak a kormánynak, nem érzékeltük, hogy amikor a benzinár 250 forint fölé gyűrűzött, akkor a mi kormányunk kurtított egy keveset a jövedéki adóból, ezért tankolhattunk csak olcsóbban.

Elmerengek, mit is kellett volna tennünk, hogy kifejezzük hálánkat. Lehetett volna például hálaadó misét celebrálni a Bazilikában, vagy fáklyás rokonszenvtüntetést a Pénzügyminisztérium előtt, esetleg nyílt levelet írni a kormány dicsőítésére. Ám mert  nem érzékeltük a jótéteményt, most megnézhetjük magunkat. Nem csoda, ha úgy döntött a kormány, nem ellentételez tovább. Azt kaptuk tehát, amit érdemeltünk, levették rólunk a kezüket.

Hanem van itt egy pici bökkenő. Tudniillik amikor kormányunk döntött az autóstársadalom önkéntes elhatározásáról, decembert írt a naptár, még javában készítették a költségvetést. S nem volt ember e honban, aki sejtette volna: 2005-ben árvíz lesz vagy aszály? Hol volt akkor még az idei hó? Ám kormánykörökben már akkor tudták, mit akar a nép, mit támogatna szívesen. S lám, jól gondolták. Hiszen nincs autós e hazában, aki azt mondaná: vesszenek a víz mellett élők.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!