Hírek

2005.04.15. 00:00

Nem lesz bevásárlóközpont

Úgy tűnik, nem épül bevásárlóközpont a Budaörsi repülőtér helyén. Dr. Ságodi János kezdeményezésére ugyanis védettséget kapott a kifutópálya is.

Lázin Miklós András

Vélhetően nem kevés bosszúsággal forgatják bizonyos helyeken a Magyar Közlöny áprilisi számát. Ebben található ugyanis az a rendelet, mely mától műszaki védettséget biztosít a hányatott sorsú Budaörsi reptérnek. Mint Győr Attilától, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal osztályvezetőjétől megtudtuk, a határozat ellen eddig senki nem fellebbezett. Az intézmény azért támogatta dr. Ságodi János kérését, mert úgy vélte, a repülőtér egyben képez valódi értéket. Korábban ez csak a hangárra és a felvételi épületre vonatkozott.

– Óriási örömmel tölt el bennünket a hír – mondta érdeklődésünkre Vári Gyula, a Magyar Repülő Szövetség (MRSZ) elnöke. Hozzátette, ennek eredményeként a légikikötő már korántsem olyan vonzó célpont a multik számára. Horvát Gyula, az MRSZ megbízott főtitkára elmondta: a területen indult a magyar polgári légiközlekedés. Többek közt ezért és a mélyben lévő, műszakilag egyedi megoldású csövezés megőrzése miatt volt fontos a védelem biztosítása.

Egy nevének elhallgatását kérő repülős szakember lapunknak elmondta, korábban több befektetői csoport érdeklődött az értékes ingatlan iránt. Ezek között szerepelt a TriGránit Rt. is.

Éjjel jött az örömhír

Dr. Ságodi János éjjel fél tizenegykor telefonált lapunk munkatársának a jó hírrel. Az idős tanárember, akinek oroszlánrésze volt a védettség kiharcolásában, épp egy súlyos betegségből épült fel. Ságodi János a Reggel kérdésére elmondta, a légikikötő füve alatt másfél méterre nagyon komoly műszaki emlék található. Jelesül egy Zsolnay-kerámiából készült vízelvezető csőrendszer, amelyet a harmincas évek második felében fektettek le a mai kikötő alá. Különlegességként még hozzátette, hogy a folyamatosan karbantartott rendszer máig tökéletesen működik.

Lázin Miklós András Éjjel jött az örömhír Dr. Ságodi János éjjel fél tizenegykor telefonált lapunk munkatársának a jó hírrel. Az idős tanárember, akinek oroszlánrésze volt a védettség kiharcolásában, épp egy súlyos betegségből épült fel. Ságodi János a Reggel kérdésére elmondta, a légikikötő füve alatt másfél méterre nagyon komoly műszaki emlék található. Jelesül egy Zsolnay-kerámiából készült vízelvezető csőrendszer, amelyet a harmincas évek második felében fektettek le a mai kikötő alá. Különlegességként még hozzátette, hogy a folyamatosan karbantartott rendszer máig tökéletesen működik. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!