Hírek

2005.04.12. 08:44

Lábadozik a Fradi

Türelmet kér a szurkolóktól László Csaba, a Ferencváros szakvezetője. Bár a klub állapota válságos, az edző töretlenül derűlátó. Hisz abban, hogy hamarosan minden jóra fordul az Üllői úton.

Riskó Márton

– Miért fakadt sírva a Kaposvár elleni döntetlen után? Ennyire kilátástalannak látja a helyzetet?
– Nem erről van szó. Amikor idejöttem a Fradihoz, sokan megkérdőjelezték, hogy valóban itt van-e a helyem. Aztán sikerült bizonyítanom, ősszel remek mérkőzéseket játszottunk, sőt még most, a gyengébb eredmények mellett is éreztem a szurkolók szeretetét. Nekem, székelyföldi magyarnak ez mindennél többet jelentett, hiszen nem jellemző, hogy ilyen gyorsan elfogadjanak valakit a Ferencváros kispadján. Én a szurkolók örömét és bánatát is nagyon erőteljesen élem meg, ezért fakadtam sírva szombaton.
– Miért teljesít sokkal gyengébben a csapat, mint az őszi idényben?
– Elment a legjobb játékosunk, Gera Zoltán, de Dragóner Attila, Tököli Attila és Zováth János is hiányzik a csapatból. Helyükre nem tudtunk minőségi labdarúgókat igazolni. Amúgy szerintem kicsit törvényszerű is a visszaesés. Ősszel jól ment a csapatnak, ilyenkor szokott jönni egy gyengébb időszak. Céljaink nem változtak, szeretnénk megnyerni a bajnokságot és a kupát is.

– Mi újság az elmaradt járandóságait követelő Adem Kapic ügyében?
– Aki feljelenti a klubot, az következményekkel számolhat. Kapic most a juniorokkal készül, de a csapatnak szüksége lenne rá, hiszen a liga legjobb védekező középpályásáról van szó. Remélem, átgondolja a történteket, és számíthatok még a játékára.
– A közelmúltban azt ígérte, több lehetőséget ad a fiataloknak. Kikre gondolt?
–Aki látta a Kaposvár elleni mérkőzést, az észrevehette, hogy több ifjú focistát is pályára küldtem. Takács Ákossal, Bartha Lászlóval, Béress Jánossal, Csepregi Richárddal és Laczkó Zsolttal nyugodtan számolhatok, mindannyian ígéretes játékosok. Természetesen az idősebb korosztály lecserélése nem megy egyik napról a másikra, a csapat tapasztaltabb tagjaira is szükségünk van.

– Mikor sikerülhet végre támogatót találniuk?
– Mindennap tárgyalok Furulyás János elnök úrral, és biztos vagyok abban, hogy hamarosan megoldódik a klub anyagi helyzete. Egy ilyen nagy múltú egyesület, mint az FTC, nem mehet tönkre. A napokban beszéltem a szurkolókkal, de hogy miről esett szó, az maradjon a mi titkunk. Annyit azért elárulok, türelmet kértem a drukkerektől, és megígértem nekik, hogy a pályán mindent megteszünk a győzelmekért.

Kiszállhatnak a fészekből az ifjú sasok, itt a Ferencváros új generációja

Takács Ákos - Szül.: Budapest, 1982. 02. 14., védő

Béress János - Szül.: Budapest, 1985. 09. 28., középpályás

Csepregi Richárd - Szül.: Budapest, 1985. 07. 27., középpályás

Laczkó Zsolt - Szül.: Szeged, 1986. 12. 18., középpályás

Bartha László - Szül.: Komló, 1987. 02. 09., csatár

Béress János - Szül.: Budapest, 1985. 09. 28., középpályás

Csepregi Richárd - Szül.: Budapest, 1985. 07. 27., középpályás

Laczkó Zsolt - Szül.: Szeged, 1986. 12. 18., középpályás

Bartha László - Szül.: Komló, 1987. 02. 09., csatár -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!